Toerroeien

ToerroeienVeel roeiverenigingen organiseren toertochten. Aanmelden voor een toertocht kan via de toercommissie. Die weet of er nog meer mensen van Isala van plan zijn mee te doen aan een tocht.

Je moet meestal zelf een boot meenemen. Dat kan uiteraard met onze botenwagen, maar dat vergt dus wel de nodige voorbereiding. In elk geval moet je in het bezit zijn van het juiste rijbewijs en/of de juiste trekauto. (Voor meer info neem je contact op met de materiaalcommissaris). Soms kun je ook ter plekke een boot lenen/huren. Dat is veel gemakkelijker. Dat kan meestal niet op de dag dat er een toertocht is uitgeschreven maar wel een week eerder of later. De meeste roeiverenigingen liggen op de mooiste plekjes, vaak zijn er ook lokaal leuke routes die je kunt gaan roeien.  

Naast Roei! is er nu Toer! Samen vormen zij hèt platform voor en door roeiers in Nederland. Op de website Toer! staan ook alle verenigingstochten van het lopende jaar. Het is bedoeld om toer-en (prestatie)marathonroeiers te inspireren en te informeren over tochten en vaarwater. Alle informatie van en voor kenners is zo op één plek terug te vinden. Klik hier voor de website van Toer! 

Toerroeien2Een aanrader is om ook een keer door de Amsterdamse grachten te roeien, check van te voren wel even de routes van de rondvaartboten, anders ontstaan er echt hilarische omstandigheden voor de omstanders (niet voor het stuurmens) maar wel leuk om later aan anderen te vertellen. 

Er is bij Isala ook actieve club midweekroeiers. ZIj gaan geregeld op een doordeweekse dag ergens in het land bij een andere vereniging een tochtje roeien of ontvangen een vereniging in Zutphen

Voor info over toertochten en midweekroeien van Isala neem je contact op met de coördinator toerroeien bij Isala via mailadres: neieorreot.[antispam].@zrzv-isala.nl.

Om deel te nemen aan een toertocht (uit of thuis) is het Isala vaarbewijs Kg verplicht.

 

Klik hier voor meer informatie over: