botenhuis250

Sinds 2021 beschikt Isala over een gloednieuw botenhuis. Het is ontworpen door architect en Isala lid Herman Bessels. De bouw was financieel mogelijk dankzij de opgebouwde reserves, subsidies en garantiestellingen voor een voordelige hypotheek, maar ook dankzij door de leden aangekochte obligaties. Bij de bouw is fors bespaard door slim in te kopen en zelf mee te werken bij de bouw.

350pxkantine02
350pxuitzicht
350pxkantine01

Op de bovenverdieping vind u de kantine, met een prachtig uitzicht over de haven en de IJssel.

350pxkleedkamer
350pxergoruimte
350pxwerkplaats

En ook de kleedkamers met douches (nieuw voor Isala), toiletten, een ergometer ruimte en een werkplaats.

350pxbotenloods03
overzichtsfoto-marshaven-erik-12-sept-350-px
350pxbotenloods01

Op de begane grond een grote ruimte met stellingen voor voorlopig ruim voldoende boten en natuurlijk de toegang tot de belangrijkste plek:  het vlot, waar we de boten te water laten.

Het geheel drijft op een betonnen bak, de constructie van de opbouw is van staal, bekleed met staalbedekte isolatieplaten. Het laatste oude houten vlot dat aan de achterzijde lag, heeft plaats gemaakt voor een nieuw kunststof exemplaar, maar doet nog dienst als reserve aan de zijkant van de steiger.

Het oude botenhuis is na vijftig jaar trouwe dienst vervangen wegens steil oplopende onderhoudskosten. De geschiedenis van het oude botenhuis vind u hier.