Botenwagen

BotenwagenIsala heeft een eigen botenwagen. Het is een schamelwagen met een lengte van 11 meter. Ben je van plan om de botenwagen te gaan gebruiken, neem dan contact op met de materiaalcommissaris  voor nadere informatie.

Voordat je met de botenwagen de weg op mag, moet je eerst oefenen en proef rijden met je eigen auto. Daarbij krijg je ook uitleg over de manier van beladen, het veilig vastmaken van boten, de maximale gewichten en allerlei andere belangrijke informatie. Een keer per kwartaal is er gelegenheid om onder leiding van een ervaren boetnwagenchauffeur te oefenen en proef te rijden. Dit is steeds op de laatste zondag van de eerste maand van ieder kwartaal. Starttijd is 12 uur. Wil je hieraan deelnemen? Meld je dan aan op de betreffende activiteit in de activiteitenkalender. De materiaalcommissaris neemt vervolgens contact met je op om nadere afspraken te maken. De materiaalcommissaris kent na een geslaagde rijproef de dispensatie toe om te mogen rijden met de botenwagen. Het is belangrijk om voor je gaat proefrijden alvast kennis te nemen van de beschikbare info voor de bestuurder. Dit bestand kan je via onderstaande knop 'Botenwagen' downloaden.

De teamcaptain die een ploeg inschrijft voor een wedstrijd of toertocht moet aangeven hoe het botenvervoer is geregeld.
Voor meer details m.b.t. benodigd rijbewijs, gewichten, belading, verzekering en een checklist veiligheid druk op de knop Botenwagen.