Jeugdroeien

Jeugdroeien1Ben je tussen de 14 en 18 jaar en lijkt roeien je een leuke sport? Dan ben je van harte welkom om bij ZRZV Isala de groep jeugdroeiers te komen versterken.

Roeien is een vrijwel blessureloze sport, waar je zo veel energie in kunt steken als je zelf wilt. Je kan wedstrijden roeien, maar ook als je gewoon lekker wilt bewegen op het water is het een leuke sport.

Het botenhuis van Isala ligt op een prachtige plek in de Marshaven met een heel mooi uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden. Het roeiwater is gevarieerd: op de haven kun je rustig de roeitechniek onder de knie krijgen, terwijl het stromende water van de IJssel meer uitdaging biedt. Op het Twentekanaal kun je prima over langere afstanden je techniek verfijnen.

Beginnen met roeien

Jeugdroeien2Als beginnend jeugdroeier volg je eerst een introductiecursus. In vier instructielessen (meestal met vier personen in een roeiboot) onder leiding van een ervaren instructeur leer je de grondbeginselen van het roeien. Daarna kun je beslissen of je lid van onze vereniging wordt.

De introductiecursus kost € 40,- en start bij voldoende deelname in principe op elk moment. Je moet wel minimaal 14 jaar zijn. Ben je jonger, dan kom je op een wachtlijst. En je moet natuurlijk kunnen zwemmen!

Ben je na de introductiecursus enthousiast? Dan word je lid van Isala en ga je door met een cursus ploegroeien, meestal ook met vier personen. Deze cursussen worden meestal in het voorjaar of de zomer gegeven. Je doet na deze cursus een praktisch roei-examen. Als je slaagt, krijg je een vaarbewijs waarmee je onder begeleiding naar het Twentekanaal mag roeien.

Jeugdroeien

Elke donderdagmiddag trainen de jeugdroeiers onder begeleiding van een coach. Je gaat dan bijvoorbeeld met een ploegje het water op. Of je leert roeien in een eenpersoonsboot, de skiff. Als je fanatiek bent, kun je op verschillende niveaus aan wedstrijden meedoen. Isala heeft met een aantal jeugdleden successen geboekt op regionale kampioenschappen in Oost-Nederland.

De vereniging

Botenhuis1Als je eenmaal goed en veilig kunt roeien, kun je zo vaak je als wilt bij Isala komen roeien. Je bent als lid vrij om een boot mee te nemen op elk moment dat je zelf wilt. In de kantine staan vier Concept-2 roei-ergometers, zodat je ook kunt "droogroeien" om je conditie op peil te houden. In het botenhuis is een kantine met thee, koffie, fris en koek en snoep. Er worden bij Isala geregeld gezellige activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden met een barbecue en een feest.

Interesse?

Voor meer informatie over het lidmaatschap van Isala: klik hier. 

Wil je meer informatie over jeugdroeien of wil je meedoen? Bel of mail dan naar de coördinator Jeugdroeien op mailadres: neieordguej.[antispam].@zrzv-isala.nl