Jeugdroeien

Jeugdroeien1

Jeugdroeien

Ben je onder de 18 jaar en lijkt roeien je een leuke sport? Dan ben je van harte welkom om bij ZRZV Isala de groep jeugdroeiers te komen versterken.
Roeien is een vrijwel blessurevrije sport, waar je zo veel energie in kunt steken als je zelf wilt. Je kan wedstrijden roeien, maar ook als je gewoon lekker wilt bewegen op het water is het een leuke sport.
Het botenhuis van Isala ligt op een prachtige plek in de Marshaven met een heel mooi uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden. Het roeiwater is gevarieerd: op de haven kun je rustig de roeitechniek onder de knie krijgen, terwijl het stromende water van de IJssel meer uitdaging biedt. Op het Twentekanaal kun je prima over langere afstanden je techniek verfijnen.

Beginnen met roeien

Als beginnend jeugdroeier volg je eerst een introductie waarbij je 3 keer mee mag komen roeien. Onder leiding van een ervaren instructeur leer je de grondbeginselen van het roeien. Daarna kun je beslissen of je lid van onze vereniging wordt.
De introductie kost niets en je kunt op elk moment instromen. Je moet wel minimaal 1,50 meter lang zijn. Ben je kleiner, dan kom je op een wachtlijst. En je moet natuurlijk kunnen zwemmen!
Ben je na de introductie enthousiast? Dan word je lid van Isala en ga je door met roeien in de skiff en roeien en leren sturen in een ploeg. Je doet, als de coach je er klaar voor vindt, een praktisch roei-examen. Als je slaagt, krijg je een vaarbewijs.

Trainen

Elke zondag van 11:00-13:00 uur trainen de jeugdroeiers onder begeleiding van een coach en sluiten de training gezamenlijk af met wat te drinken. Als je fanatiek bent, kun je op verschillende niveaus aan wedstrijden meedoen. In de wintermaanden trainen we op verzoek op dinsdagavond binnen op de ergometer en werken we aan kracht en stabiliteit.

Interesse?

Wil je meer informatie over jeugdroeien of wil je meedoen? Mail dan naar de coördinator jeugdroeien op mailadres: neieordguej.[antispam].@zrzv-isala.nl


Weet je al genoeg en wil je inschrijven? Aanmelden als jeuglid