Zomertoertocht naar Wilp met de Dutchess

Zondag 27 juni, de weersvoorspellingen waren prachtig, ca. 27 graden!! Ik heb mij goed ingesmeerd, zonnebrand en extra water mee.

dehintinwilp250pxIk vond het berespannend. Dit zou mijn eerste toertocht worden. Na mijn app oproepen van vorige week heb ik gelukkig nog twee keer kunnen roeien, ter voorbereiding.

Om 11 uur was ik op het vlot, te vroeg. Ik ben naar boven de kantine ingelopen, daar was het volle bak. Om half 12 ging iedereen naar beneden om de boten te water te laten. Maartje was druk bezig om alles in goede banen te leiden, niet altijd even makkelijk met al de kletsende en niet oplettende roeiers.

Ik zat in de Flamingo, wij zijn als laatste boot weggevaren met geestelijk vader Pieter aan boord.  Wat leuk wat hij onderweg allemaal te vertellen had.

De heen reis ging voorspoedig, wind en stroom mee.  Onderweg passeerden wij zingend de zee wherry met Bela en Vincent erop. Wat moet dat bijzonder zijn geweest, dat alle boten zingend aan hen voorbij zijn gevaren.  Later vertelde Bela dat ze het fantastisch heeft gevonden en dat ze in verlegenheid was gebracht door de aandacht die ze kreeg. 

Als laatste arriveerden wij op het strandje in Wilp. Leuk, om eens op deze manier uit de boot te stappen. Schoenen uit en het water in.

Nadat alle boten op de wal waren getrokken, zijn wij gaan wandelen naar De Kribbe, op naar de koffie. Het pad is tevens de toegangsweg naar het fietsvoetveer van en naar Gorssel. Wat een fietsers kwamen wij tegen. 

En toen was er koffie met daarbij heerlijk gebak en een grote stukken!!! Mmmm dat ging er wel in.  Gezellig aan tafel gezeten en leuke mensen ontmoet. Ik kende niet veel mensen (en zij mij ook niet) maar dat was geen probleem.  

Na de koffie werd Vincent naar voren gehaald. Hij kreeg uit handen van Pieter de ingelijste groepsfoto van Bela en collega roeister Remke samen met de Holland Acht. Genomen voorafgaand aan de oceaanoversteek. Deze had hij nog niet.

roeipotigevogelopstandaard250pxDaarna werd Bela, Dutchess of the Sea, in het zonnetje gezet.  Ze kreeg de drietand van Neptunus overhandigd en haar hoofd werd versierd met een krans van wilde bloemen, gemaakt door Maatje! Daarnaast ontving Bela een heuse oorkonde en een Isala onderscheiding van een roeipotige watervogel [red.]. (ja, deze bestaat) gemaakt door Ton de Haas.

Een kopie hiervan komt in het botenhuis te staan. Samen met de gesponsorde oceaan riem waarmee de 5400 [red.] kilometers zijn geroeid. Na het beantwoorden van diverse vragen heeft Bela haar cadeau aan Isala overhandigd. Het is prachtige foto van de ondergaande zon boven de oceaan met de Isala riem op de voorgrond. Nadat Marjo groepsfoto’s had gemaakt (met en zonder mondkapjes) zijn wij terug naar de boten gelopen.

Nu mochten wij (de Flamingo) als eerste boot vertrekken, wind mee en stroom tegen.  Nu ging het gebeuren.  Zo ver en lang had ik nog nooit stroomopwaarts geroeid. Na de eerste bocht stond de wind anders, waardoor wij harder moesten werken. Onderweg nog een korte drinkpauze in het Zandgat gehouden en toen begonnen wij aan de laatste etappe. Onderweg heb ik een dipje gehad, maar het zien het Twentekanaal, gaf mij voldoende energie om door te gaan.

Wat was het toch heerlijk om de haven weer in te roeien!

Ik heb mijn eerste toertocht volbracht en kijk met plezier op deze dag terug. 

Ik wil graag iedereen heel hartelijk bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Tot ziens.

Evelien Snijders