Zandgat Gorssel 2014

'Toertochtdoop' 

 

Zandgat Gorssel 2014 1Al weer even geleden kregen wij, toen nog “kanaalgestuurden in opleiding”, een uitnodiging van de toercommissie om met hen onze eerste toertocht op de IJssel te beleven. Ons werd een ooievaarskolonie en een prachtig gezicht op de ruïne Nijenbeek beloofd. Wat er niet bij werd verteld was dat ze daarnaast op 29 maart héél mooi weer in petto hadden en enthousiaste IJsselroeiers die ons en passant meenamen in de wondere wereld van het pleistoceen, de Sint-Elisabethsvloed en de verdere wordingsgeschiedenis van de IJsseldelta. En daarnaast een goed georganiseerde picknick en een poëtisch intermezzo waarin Pieter zijn liefde voor de IJssel niet onder stoelen of banken stak.  

 Je wilt niet weten hoe vaak wij die blauw-wit geblokte picknickmanden al niet aan de verwarming hebben zien hangen en wij ons afgevraagd hebben waarom die op onze trainingsavonden nooit werden meegenomen. Nu was het dan zo ver en gingen ze rijkelijk gevuld mee de boot in.  

Twee boten wel te verstaan: wij hadden dus met tien Isalanen een heerlijke middag op het water. Al met al een meer dan geslaagde middag!!! 

 Toercommissie en Hennie in het bijzonder, onze hartelijke dank.  

 

Kristina, Raoul, Ton, Raymond, Fokke-Jan en Kees 

 

ZandgatGorssel 2014 2 

Bekijk hier meer foto's