Weerribben toertocht zondag 9 april 2017

"Maak kans op een verrekijker....en kom turen over de groene bloemrijke weides en rietvelden die onze regio rijk is. Bezoek de vogelkijkhutten langs het weerribben Zuivel wandelpad en zie hoe de koeien en de boerenlandvogels samen de prachtige natuur van weerribben-weiden benutten".

Een stukje tekst dat ik las op het pak halfvolle melk, dat ik een paar dagen geleden kocht in een winkel hier in Zutphen.

Het gaat hier om een reclame uiting op een zuivelverpakking van, naar ik aanneem van zuivelgigant Campina. Dat alles onder de wervende naam: Weerribben actie van "Weerribben Zuivel" in samenwerking met staatsbosbeheer, natuurmonumenten en vogelbescherming Nederland.

Puur toevallig trof ik dit allemaal aan op mijn pak echte boerderij zuivel. Het moet niet gekker worden, want twee dagen later roeiden wij met z'n vieren door dit oer Hollandse landschap.

Wij, vier man van Isala, voeren met een door 't Diep uitgeleende Wherry de Slobeend, tussen ruim 50 andere roeiboten, over smalle kronkelende slootjes door het Wieden gebied tussen Steenwijk en Giethoorn. Gewapend met eigen pikhaak, hoosblik en peddel hebben wij ons slippend, roeiend en peddelend een weg gebaand door dit gebied. Zoals al aangegeven waren wij niet de enigen. Heel veel toeristen in fluisterbootjes bevolkten ook deze smalle slootjes.

Het was subliem weer. De hele organisatie was weer in handen van Roeivereniging 't Diep. Zij verdienen wederom alle hulde want alles verliep vlekkeloos.

Met verbrande koppen en voldaan reden we na zessen weer terug richting ons botenhuis.

Het was een zeer geslaagde Weerribben toertocht, afgelopen zondag.

Ton de Haas