Wedstrijdroeien in 2018!

Het was me het jaartje wel! We zouden bijna vergeten dat we in de winter veel te veel water hadden. Pas laat in het voorjaarsseizoen konden we het roeien weer goed oppakken. En vanaf augustus hadden we te weinig water! Tot vorig weekend hebben we geen mogelijkheid gehad om in glad materiaal te trainen. Ondanks deze slechte roeicondities zijn er meer wedstrijden geroeid dan vorig jaar en is er 4 keer blik getrokken. Ik hoop dat allen die naar een wedstrijd gingen lekker hebben geroeid en tevreden waren. Sebastiaan met 4 keer blik de kampioen van Isala! De ploeg De Daltons hebben 2 keer blik getrokken en de ploeg de IJsselbravoos is 2e geworden bij de KNRB Klassementswedstrijden coastal rowing. En dan heb ik alle persoonlijke overwinningen en prestaties nog niet genoemd. Want deze zijn er ook zeker! Toch een goed jaar?

Lees hier de wedstrijdverslagen.

oudeijsselrace2018-300pxDe teams

Een samengestelde en mixed ploeg vertrok naar de Elfstedenroeimarathon. Bedreven in het op onmogelijke plekken in- en uitstappen, een nachtje doorhalen en saamhorigheid bracht deze ploeg door de 22 uur roeien heen. Voor het eerst hebben we geloot om een boot.

De Frankies Angels en de Aquavier wilden samen naar de Lenterace in de Stormvogel. Met Peggy als onafhankelijke derde bepaalde een opgegooid muntje wie in welke boot kon varen.

Uit pure nood, roeien we elders: de Ank, maar ook in Maastricht en in Apeldoorn. Nu het water weer gestegen is, hebben we de initiatieven die we nog verder hadden gecanceld.

ijsselbravoos-rdam250pxVoor de eerste maal is er in Nederland het klassement coastal rowing opgezet. En Isala was daarbij! De mannenploeg ‘de IJsselbravoos’ en de damesploeg ‘Franke Froue’ hebben mee gestreden in deze wedstrijdenreeks. Van de 5 wedstrijden werden punten toegekend aan de behaalde positie. De ploeg De Daltons roeiden mee met een demo wedstrijd op de Noordzee bij Scheveningen! Ook eens proberen? Dat kan!

De wintertraining….

Pilates

Dit najaar met wat minder animo gestart. Vanuit De Ank waren er voldoende wedstrijdroeiers die graag mee wilden doen. Op donderdag 17 januari start de voorjaarsreeks. Wil je meedoen? Er is nog plek. Ook in het voorjaar worden er in ieder geval 5 plekken aangeboden aan de wedstrijdroeiers van de Ank.

Ergometer

Conditie bijhouden op de ergometer is belangrijk. Maar hoe maak je het ook nog leuk? Toffe muziek en een goed trainingsprogramma. Eigenlijk hebben we beiden nog niet. Wel kun je apps downloaden. Is er iemand die de ergometertrainingen kan updaten? Dan denk ik dat er volgend jaar echt animo is voor de indoorclubkampioenschappen….. Wim en Wim strijden dit jaar samen en stilletjes om de titel indoor clubkampioen!

Topics uit het wedstrijdroei jaar 2018

  • 30 roeiers en 4 sturen gingen naar 18 wedstrijden
  • 6x werd er een skiff of twee geleend bij andere verenigingen. 2x een vier.
  • een coastal 4* kwam naar Isala en we roeiden daar 12 x een wedstrijd in. Daarmee is deze boot het meest ingezet bij wedstrijden.

'geen water, geen IJsselregatta, geen wedstrijdboten om in te trainen! Wel 4 maal blik, Pilates en Coastal Rowing’