Vlootschouw en Boatrace 2012

Vlootschouw en Boat Race

7 april 2012, de dag dat:

Vlootschouw1- Isala haar vlootschouw organiseerde;
- Cambridge na een bizarre wedstrijd de Boat Race won.

 

In een bomvolle kantine zagen meer dan tachtig Isala-roeiers en gasten hoe Cambridge de Boat Race won. Na een zwemmer in de baan, een herstart en een gebroken riem zegevierde Cambridge in een wedstrijd die geen wedstrijd meer was. Iedereen kon dankzij Dennis en Harjo via de beamer en de computer dit hele gebeuren live meemaken. Vooraf vertelde oud-Olympisch roeier Gee van Enst geanimeerd over de trainingsschema’s van de ploegen voor de Boat Race.

 

Voorafgaand aan deze happening was de vlootschouw; meer dan zeventig roeiers zorgden ervoor dat alle Isala-boten, inclusief de wherry, het water op konden gaan. Nog nooit in het honderdjarig Isala-bestaan lagen alle boten tegelijk op het water te krioelen.

 

Vlootschouw2De dag begon voor de meeste leden rond 12.00 uur. De lustrumcommissie reikte iedereen de nieuw lustrumpolo uit. Vervolgens werden eerst alle vieren, alle tweeën en alle skiffjes in een hoog tempo te water gelaten. Rond 12.45 uur lagen alle boten in het water en konden de  fotografen foto’s van de vloot voor het botenhuis maken. Daarna werd in een lange sliert van boten richting Zutphen, Bult van Ketje gevaren. Aan de kant stonden belangstellenden de happening gade te slaan. So far so good, echter tijdens het ronden voor de kade sloeg het noodlot toe voor de Nimmerzat: de boot sloeg om. Na een kortstondig zwemavontuur en met sleephulp van de Kapsijs, kwam iedereen veilig aan de IJsseloever. Het water werd uit de boot gekiept, palen er weer in en snel, nat en koud naar het warme botenhuis. Het voorvlot was inmiddels vrij gemaakt, zodat de natteriken snel uit de boot konden stappen en droge kleren konden aantrekken. Gelukkig is iedereen veilig teruggekomen, maar er was genoeg gespreksstof over het hoe en wat van de gebeurtenissen.

 

Wij hopen dat iedereen desondanks kan terug kijken op een geslaagd evenement en wie weet herhalen we het volgend jaar!

 

Brigitta Nieuwenhuis en Kees Jan de Louw