Video-instructie

Video-instructie winter 2013-2014 

 

VideocoachingNadat de video-instructie twee keer moest worden uitgesteld, werkte het weer dan toch mee en werden op 22 en 23 februari voor de tweede keer video-opnamen gemaakt. Op zaterdag, toen er nog een aardig briesje stond, waren de havengestuurde roeiers als eersten aan de beurt. Daarna gevolgd door een groepje Isalanen die al iets langer hun Kanaalgestuurd vaarbewijs hebben. Ploeg Els werd voor de tweede keer op video gezet, gevolgd door een kanaalgestuurde ploeg. Deze keer voeren met Frank meer instructeurs in de Kapsijs mee, zodat zij de roeiers aanwijzingen konden geven. En ze konden zien hoe alle roeiers in de boot zaten, hoe men de rug bewoog en op welk moment, of de riem wel goed naar het middenrif werd gehaald enz. Op zondag was de wind wat gaan liggen en heeft Frank op het kanaal enkele ploegen op de video gezet. 

 

Donderdagavond 27 februari werden alle beelden besproken door Hans Diehl. De opkomst was laag en dat is jammer. Want het was een leerzame avond! Door het bespreken van de roeibewegingen aan de hand van de beelden, en de uitleg daarbij, gaf Hans ons meer inzicht in het effect van bepaalde bewegingen op bijvoorbeeld de snelheid van de boot, de balans, het rendement van de haal enz. Ja, we willen allemaal wel dat de boot goed loopt!

 

Het is duidelijk dat video-instructie een goede mogelijkheid biedt om de roeitechniek te verbeteren en ploegen beter instructie te kunnen geven. De Roeiopleidingencommissie is dan ook van plan om al tijdens de cursus havengestuurd en kanaalgestuurd video-instructies te gaan organiseren.

 

De volgende video-instructie zal op 24 mei en 25 mei zijn. Frank heeft al veel ploegen op video gezet en als we de opnamen in mei maken, kunnen ook skiffeurs, roeiers in een 2 en de nieuwe kanaalgestuurde ploegen worden gefilmd,.video_web