Vechtrace 2013

Toeristisch oproeien

Voor de sluis met ook een brug hoeven wij niet te bukken. Het is daar wel smal maar Elise stuurt ons daar zonder problemen doorheen. Gelukkig is dit geen onderdeel van de wedstrijd. Al oproeiend is er tijd om van het landschap te genieten. De Vecht is een mooi water dat slingert door het landschap. Bij de brug is met vlaggen zichtbaar dat we de grens met Duitsland passeren.

De instructies van Elise zijn duidelijk en informatief. Een compliment over onze techniek is leuk om te ontvangen. Tijdens het oproeien wordt nog geoefend in het langzaam oprijden en de aanzwellende haal. Bij de start worden wij welkom geheten door de voorstarter die nog even laat weten hoe het starten georganiseerd is. Ook bij de start gaat het er vriendelijk en goed georganiseerd aan toe.

241  242

Hard maar net niet hard genoeg

243De Angels starten als eerste ploeg van het tweede blok. Sonja geeft als slag het tempo aan en Ankie, Saskia en Gabriëlle volgen. Elise stuurt de Angels perfect de bochten door. Helaas moeten we ons wel gewonnen geven als de ploeg van de Compagnie met een nog hoger tempo voorbij komt varen. Onderweg fotografen en camera's. Dit keer genieten wij niet van de mooie omgeving maar gaat alle aandacht uit naar de concentratie op de wedstrijd. Netjes roeien, aanzwellende haal en power! Na een ruime twintig minuten ... de finish. Na de finish moet er via het kanaal met de sluis en de brug nog teruggeroeid worden naar RV Salland waar de muziek voor ons begint te spelen. 

Taart en prijzen!

Bij RV Salland is een grote keus aan gebak. Smikkelen dus. Alleen het heerlijke gebak is al een reden om aan deze wedstrijd mee te doen, vindt Dennis. Dennis is een groot afnemer van de taart en weet maar liefst drie stukken weg te werken.

Dan de prijsuitreiking. Het blik ziet er prachtig uit. Linten zijn gemaakt van een combinatie uit de Nederlandse en Duitse vlagkleuren. Dennis Vermeij heeft in zijn veld (heren veteranen B en C) van vier skiffeurs de snelste tijd. Dit wordt beloond met blik. Dennis gefeliciteerd! Dit blik is helaas niet voor Isala. Dennis is ook lid van RV Naarden en heeft meegeroeid voor deze vereniging,  in zijn eigen skiff.

244Frank Posthuma heeft ook een goede tijd neergezet. Goed voor een derde plek van de acht deelnemers in heren veteranen E-veld. De Angels (Sonja Lenstra, Ankie Hazewindus, Saskia Bruil, Gabriëlle Parel en Elise) worden tweede bij de dames gladde vier scull. Een klasse met zes ploegen. De eerste plek is van harte gegund aan de ploeg van de Compagnie. Een enthousiaste en vriendelijke ploeg die zich goed had voorbereid op de wedstrijd en vertelde dat ze drie keer per week hebben getraind.

De terugreis naar Zutphen verliep soepel en het teamwerk werd daar nog even ingezet om de boten terug te leggen in het botenhuis. Moe en voldaan keert iedereen weer huiswaarts.


Saskia Bruil

 

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor foto's.