Vechtrace 2012

Vechtrace 2012 

 

Op 6 oktober 2012 skifften Dennis Vermeij en Frank Posthuma een tijdrace over 5 km op de Overijsselse Vecht. De Vechtrace start in Duitsland en finisht in Nederland. De race wordt georganiseerd door RV Salland in Gramsbergen en de roeivereniging uit het Duitse Nordhorn.

 

De Vecht stroomde tijdens de race behoorlijk hard en is heel bochtig, veel bochtenwerk. Het was wel mooi rustig water, geen golven. Iedereen had veel last van troep in het water (riet e.d.). Dit bleef soms aan de vin van een boot hangen. Dennis heeft hierdoor zelfs twee keer moeten strijken. Een plakaat van waterplanten maakte de boot erg traag. Het weer was zeer aangenaam, tenminste in het middagblok dan, de ochtendsessie was een beetje verregend. Na afloop was er feest, want RV Salland bestaat dit jaar 25 jaar. Dus live muziek, taart, etc. Kortom een leuke sfeer en een mooi parcours.

 

Frank kwam voor Isala uit in het veteranen E-veld en werd daar tweede, Dennis werd vijfde in het veteranen C-veld. In het jaar 1990, toen Frank leerde roeien en nog wel eens omsloeg, werd Frans Göbel wereldkampioen lichte skiff. Frans deed dit jaar ook mee aan de Vechtrace, hij startte achter Frank. In 1990 zou het verschil tussen Frank en Frans ruim 2 uur zijn geweest, maar in 2012 was het verschil nog maar 2 minuten.

 

We hebben heerlijk geroeid en zijn van mening dat wij volgend jaar met meer Isala-leden naar deze wedstrijd toe moeten.

 

Frank Posthuma en Dennis Vermeij