Utrecht 2015

Toertocht bij Utrecht - 12 augustus 2015


Goed voorbereid gingen we op pad, gebriefd op het vlot door onze gastheer en gastvrouwen van de URV Viking.

Wat komen we zoal tegen, roeiend op de “groene Kromme Rijn? Aan bakboord het MOA-museum met een bijzondere vogel van Armando op het dak en binnen “Chinese roeiers“ op het behang: een zeer bijzondere opname die vertrouwelijk moet blijven, maar wel de moeite waard om goed te bekijken. In de 17e eeuw in China werd toerroeien anders aangestuurd dan wij gewend zijn… maar wat een bijzondere prent!!! Door de eigenaar van het landgoed is dit behang in Nederland geïntroduceerd via zijn rol bij de VOC. Zeg maar als pronkbehang, om aan te geven hoe internationaal de VOC-wereld was. Dit is zeker een plek om nog een keer terug te komen.
 

De middagpauze genieten we op de juiste plek. De theetuin bij Rhijnauwen is zeker

een mooie plek om te lunchen, maar toerroeiers kiezen tochUtrecht 2015 liever voor een lunch in het gras. We vervolgen onze tocht, de kinderkano’s liggen langszij. We passeren de witte ganzen die driftig hun eigen gebied hoeden. En passant worden wij, de Isala-toerroeiers, zelf ook gespot door de fotograaf, getuige de foto’s.

 

En na het monumentale rondje stad Utrecht langs de Sonneborg, rest mij maar één conclusie: het was een zeer bijzondere toertocht, die met recht “schilderachtig” genoemd mag worden. Al is het schilderij van Armando, "Der Fluss" (wat ik hoopte te zien) pas in oktober te bezichtigen in het museum.

Maar mijn schilderij van deze dag was eigenlijk ‘een heel groot schilderij’, waar we met onze gastheren/-vrouwen doorheen mochten roeien, laten we het goed bewaren en koesteren!

URV Viking, Ank, Gerda en Johan bedankt.

Het was een mooie toerdag.

Pieter Arkesteijn, Toercommissie