Twentsche Winter Wedstrijden 2018

 

Het hoge water in de IJssel maakte het onmogelijk om op het water te trainen ter voorbereiding van de Twentsche Winter Wedstrijden in Hengelo. Hiervoor hadden wij een goede oplossing gevonden. Gastvrij werden wij twee keer ontvangen bij RV de Ank in Doetinchem. Prachtig roeiwater om op te trainen.

De volgende uitdaging was het botenvervoer. Het hoge water maakt het onmogelijk om de boten van het botenhuis naar de botenwagen op het vaste land te krijgen. Door contacten van onze wedstrijdcommisaris met vereniging Tubantia in Henglo kregen wij een boot van RV Tubantia te leen aangeboden. 

Dus met hulp van andere roeiverenigingen werd onze deelname aan de Twentsche Winterwedstrijden mogelijk gemaakt. Een leuke wedstrijd van 4 kilometer op het Twentekanaal tussen Hengelo en Delden. 450 deelnemers in 112 boten deden mee verdeeld over drie heats. Een mooie onderbreking van het winterseizoen.

Het winterse weer viel erg mee. Wel een windje maar we hebben het niet te koud en niet te warm gehad. Geen winterse taferelen.

De geleende boot lag enorm diep in het water. Bij het oproeien moesten wij drie keer stoppen om te hozen. Gelukkig had Inge een flesje water mee met een brede hals. Het drinkwater hebben wij in het kanaal gegooid en het flesje werd ingezet voor het hozen. Wij vroegen ons af hoe dit tijdens de wedstrijd zou gaan. Hoe diep gaan wij tijdens de wedstijd? Gaan wij zinken? Wordt het een duikboot? Gaan wij hiermee de finish halen? Maar ja, Terug roeien moeten wij toch dus vol spanning aan de wedstrijd begonnen. 

jubbelbeekEerste kilometer was wiebelig maar daarna kregen wij de slag te pakken. Toch wel fijn geroeid. 
Bij het terugbrengen van de boot kwamen wij erachter dat wij een verkeerde boot meegenomen hadden.  De Jufferbeek ipv Jubbelbeek...
Wij hebben in een boot voor lichtre jeugd geroeid. Wat ern bak.... Poedelprijs?

Bekijk hier de uitslag.  

Inge Wilms en Saskia Bruil