Toertocht Brummen 2014

Verslag toertocht Brummen/Bronkhorst … die een toertocht Gorssel werd 

 

Voor 13 juli stond de toertocht naar Brummen/Bronkhorst gepland. Gingen we die dag dan bij vergissing de verkeerde kant op? Nou nee…

 

Uit ervaring weten we dat er bij B/B heel weinig aanlegmogelijkheden zijn. Daarom zijn we er met een ploeg twee weken vóór de geplande datum naartoe geroeid om polshoogte te nemen. En: we vonden het perfecte strandje, aan de Brummense kant, nog vóór het pontje. Daarover dus geen zorgen (dachten we).

Toertocht Gorssel 2014 

 

Maar toen ging het een aantal dagen regenen en hozen en begon het water in de rivieren te stijgen. Oeps, ons strandje?! We zijn er twee dagen van te voren met de auto gaan kijken en hebben een groot stuk oever afgezocht, maar er was niet één strandje te vinden. Dus leek het toch verstandiger om de andere kant op te roeien, naar het zandgat van Gorssel, waar nog wel strandjes waren.

 

Met zijn tienen gingen we op 13 juli al bijtijds die kant op. Het was prachtig roeiweer, na een hete dag daarvoor, met de onderlinge wedstrijden op de haven en de bbq op het vlot. Behalve koffie, thee en eigen lunchpakketten namen we de salades mee die van de bbq waren overgebleven. Zo gebeurde het dat we (Joke, Mariëlle, Marjo, Brenda, Raymond, Lise, André, Els, Maatje, Hennie) al om 11 uur uitgebreid zaten te lunchen aan een oerdegelijke picknicktafel op de oever bij het zandgat, met geweldig uitzicht over de IJssel en op de Nijenbeekruïne. Vroeg in de middag waren we weer terug na een heerlijke tocht.

 

Hennie Duijts