Te gast bij Jason

Isala te gast bij Jason – Een ‘trip down memory lane’ voor een paar Isalanen

 

Het weer was ideaal, de ontvangst allerhartelijkst en de verwachtingen hoog gespannen: Zouden we vanuit het Arhemse Jason inderdaad stroomafwaarts de Rijn opgaan om naar de Rosandepolder te roeien? De plek waar Fokke-Jan een aantal jaren tussen een groot aantal woonarken zijn domicilie vond en waar de grootvader van Hennie jarenlang bedrijfsleider was van de tegenoverliggende steenfabriek de Gallantijnse Waard? 

 

Te gast bij Jason 2015

Een klein uur na de start vanaf het gezellige botenhuis lagen we inderdaad in de polder en waren bij Fokke-Jan de opborrelende gevoelens van nostalgie nauwelijks te stuiten. Hennie keek reikhalzend  uit naar eventuele restanten van de steenfabriek. Maar helaas, alleen van de steenfabriek Meinerswijk is nog wat overgebleven. Bij haar kwamen de herinneringen naar boven toen ze als klein meisje te voet vanaf het station naar de Rijn liep, met een pontje werd overgezet en naar de steenfabriek liep. Dát was lang geleden!

En de overige vijf leden van Isala? Die hadden samen met hun gastvrouwen en –mannen een fantastische tocht over de Rijn met fraai zicht op het stadsgewoel aan de ene zijde en rustiek groen aan de andere: het uiterwaardenpark de Meinerswijk. Verder zagen we o.a. de ‘eeuwig’ in de steigers staande Eusebiuskerk en de voormalige Koepelgevangenis, waar nu zo’n 400 asielzoekers gehuisvest zijn.

Een leuke tocht…..voor herhaling vatbaar!

 

Fokke-Jan & Hennie

 

Bekijk hier meer foto's