Sluitingstocht naar Wilp met snert 

Snerttocht Wilp 2016De zondag van 23 oktober begon heel mistig. Roeien op de IJssel was onmogelijk. Zou de Sluitingstocht van 2016 wel door kunnen gaan…?

 

Het zou tot 12.15 uur duren alvorens de 32 wachtende rivierroeiers konden beginnen de boten naar buiten te brengen, de zon was nu definitief terrein aan het winnen…..! Het werd toch nog een prachtige roeimiddag,  

 

Wij roeiden 8 km naar ons strandje in Wilp en na de snert de 8 km terug naar Isala. De verkennersboot de Topper wist weer als eerste ons met een bezemsteel gemarkeerde en stenen vrije strandje te bereiken. De volgende boten werden een handje geholpen bij het aanlanden. Vanaf daar was het een kleine wandeling naar het MuseumCafe de Kribbe. De stevige snertsoep met roggebrood ging er bij het hele roeigezelschap en haar supporters goed in.

 

Na de maatlijd wist het Drieteen jeugdteam iedereen te imponeren met hun praatjes en plaatjes. Zij vertelde over hun deelname aan de Waterwolf marathon. Een prestatietocht over 52 km. Dat is ruim 3 maal de totale afstand van de Sluitingstocht…!

Ton de Haas heeft het Drieteen Jeugdteam gehuldigd met voor ieder een persoonlijk ”Drieteen schilderij”. Onder luid applaus van alle aanwezigen, waaronder ook de ouders van het Drieteenteam en Els Brakman die al jarenlang betrokken is bij de  Isala  jeugdopleiding.

 

Terug kijkend was het een Sluitingtocht zoals die ook is bedoeld. Een tocht voor jong en oud, nieuwe en oudere leden, voor beginnende en meer ervaren rivierroeiers en last but not least ook met heel veel gezelligheid en sterke verhalen aan de ruim gedekte lange tafels van het gastvrije Museumcafe, dat inmiddels  over een kleine collectie Watervogels van Isala beschikt.

 

Onze  traditionele Openingtocht  2017, de Mosterdtocht, is weer op de Oude IJssel, bij de RV de Ank,  op zondag 2 april 2017, doe mee…!

 

Pieter Arkesteijn