Sloeproeien bij Daventria Portu

Sloeproeien bij Daventre Portu. 


Sloeproeien 2014Na afloop van de IJsselregatta kreeg Maatje het spontane idee om zichzelf en vijf anderen van Isala bij de sloeproeiers van Daventre Portu uit te nodigen om te gaan sloeproeien tijdens de weken dat er bij Isala niet geroeid kon worden. De sloeproeiers waren direct enthousiast en zagen een kleine uitwisseling met die andere roeidiscipline wel zitten. Daventre Portu heeft inmiddels meer dan 100 leden en 3 sloepen. Ze roeien vooral op zaterdagen én doordeweek 's avond ... ook als het donker is, met een met lamp aan.


Op 5 oktober meldden zes Isala-roeiers (Joke, Gerda, Lingkan, Brigitta, Frank en Erik) zich in Deventer bij de sloeproeiers. Helaas zonder Maatje, want die had agendaproblemen. Het was prima sloeproeiweer, regen en wind!! Met twee ervaren roeiers van Daventre Portu op slag en de zes Isala-roeiers erachter gingen we de IJssel op. De commando's zijn niet ingewikkeld: gaan met die banaan!

 

Makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben flink respect voor het sloeproeien gekregen, pffff, zwaar!!! Een flinke aanslag op de de spieren, rug, nek, armen en polsen, dus niet gek dat een krat bier wegwerken na het roeien bij de etiquette van het sloeproeien hoort.

 

Het was een geweldig leuke ervaring. Binnenkort of in het voorjaar komen we de afgesproken wederdienst na.

 

Brigitta Nieuwenhuis en Erik Kok