Sail Amsterdam 2015

Ploeg Peggy en Sail Amsterdam 2015

 Sail1

Op zondagochtend 23 augustus vertrok een armada van zo’n 400 roeiboten naar Sail 2015 (het grootste nautische evenement van Europa) om het traditionele Roeierssaluut te brengen. Zaterdag hadden wij de Visarend al gestald bij onze gastvereniging RIC aan de Amstel.

's Avonds hebben we het Prinsengrachtconcert bijgewoond midden op de gracht en nog een prachtige nachttour gemaakt naar Sail om alvast de “route te verkennen”. Om 3 uur naar bed om vervolgens om 6 uur in de taxi naar RIC te gaan om op tijd (7 uur) af te varen naar de start bij De Hoop.

 

Gewapend met twee pikhaken en het verbale geweld van Peggy hebben wij de Visarend zonder schade door de menigte geloodst. Een wijze les (Kees Jan) om dit soort evenementen niet met nieuw materiaal te doen. Een aantal roeiboten hebben flinke schades opgelopen door aan lagerwal te geraken of door aanvaringen zelfs met een marineschip. Aangekomen op het IJ (windkracht 5 en flinke dwarsgolven) ons weer laten overweldigen door de pracht van zoveel historische schepen. Prachtig en indrukwekkend! Wat een spektakel om dit vanaf het water te mogen aanschouwen. Rond een uur of 12 boot opladen en voldaan weer naar Zutphen.

Sail3Sail2

 

Een aanrader, maar zorg voor een ervaren stuur en “oud materiaal”.

 

Ploeg Peggy (Liesbeth, Carla, Peggy, Jac en Hans).