RV 't Diep Steenbergen

Verslag toertocht 't Diep 23 september 2015

In de stromende regen 's morgens vroeg vertrokken vanaf ons botenhuis richting Steenwijk.
Op de tast, vanwege de mist, roeivereniging 't Diep aan de Hooidijk in Tuk gevonden.
Een schitterend botenhuis troffen we aan, opgetrokken met o.a. gemeentelijke subsidiegelden.
Het botenhuis was klaar, maar het gras lag nog overhoop en het aanlegvlot, van tientallen meters lengte,
zat maar met een touwtje vast.
Aankloppen bij de gemeenten om geld of subsidie los te krijgen, is wellicht te overwegen als je ziet hoe 't Diep het voor elkaar heeft gekregen.

Mist trok op en zon kwam te voorschijn. Een schitterend gebied werd al roeiend zichtbaar. TDiep Steenbergen2015De Achterhoek is mooi maar dit gebied rond Giethoorn is prachtig. Met twee wherries was het een pleziertocht via Giethoorn, Beulakkerwijde, via Muggebeet weer richting Tuk.
Zo`n vijfentwintig kilometer hebben we afgelegd in een door toeristen verlaten gebied in de late, warme zomerzon. Ontvangst en begeleiding waren uitstekend met koffie en plaatselijke koek. Dat alles onder de bezielende leiding van Heleen. Heleen wil je onze dank ook aan de andere dames doorgeven en Anna danken voor de boeiende uitleg over wel en wee van flora en fauna en omgeving.

't Diep kan gasten ontvangen. Veel dank daarvoor.

Wij, roeiers uit Zutphen, konden het toch niet laten, na al dat slippen, nijgen, pieterburen, stilliggen en zwenken en zwaaien, op wat ruimer water er even de vaart in te zetten door flink aan de palen te trekken. Wij hebben genoten en hebben plannen om half april weer naar Steenwijk af te reizen om dan de Weerribben te gaan doen.

Bedankt voor de leuke, ontspannen dag daar in en rond Tuk. En zoals in het boekje staat dat we overhandigd kregen:

   Een zoele wind uit Muggebeet
   maakt dat u ieder leed vergeet.

 

Ton de Haas

 

Klik hier voor meer foto's