RV Salland te gast 2014

Maandag 25 augustus 2014: Salland – Isala  

 

RV Salland te gast2014Na een annulering van 12 mei  vanwege extreem slechte weersomstandigheden, is een enthousiaste groep van 11 roeiers van RV Salland op 25 augustus bij Isala komen roeien op de IJssel.  

 

Ze wilden alleen roeien, hetgeen ze ook hebben gedaan. We zijn naar de stad geroeid en hebben daar alle havens van binnen bekeken. De sferen zijn zo verschillend: of je in een ommuurde haven binnenroeit, of in een haven met historische boten. Stroomafwaarts was het erg rustig, ze hebben de stromingen goed gevoeld en ook hoe hoog de golven kunnen zijn op de IJssel. Alle drie de C4-en konden hun stuurmanskunsten laten zien!  

 

Er was gelukkig weer plek aan een van de strandjes aan de IJsseloever, omdat het water weer zakkende was. Dat zorgde voor een exclusieve IJssel-lunch uit de inmiddels beroemde ISALA-picknickmanden. De terugweg stroomopwaarts was voor de Sallanders een mooie beleving.  

 

We hebben nog even onder een het genot van een drankje nageëpibreerd met z’n allen en vervolgens gingen ze nog even sightseeing doen in Zutphen. 

 

Maatje Jonkers

 

Bekijk hier meer foto's.