Rondje Zwolle 2014

Wolkenloze tocht door Zwolle 

 

Op woensdag 16 april ging een klein groepje midweekroeiers op weg naar de Zwolsche roei- en zeilvereniging, voor een zonnige tocht over het Zwarte Water en door de Zwolse grachten.

 

Olympische ontvangst 

Heel bijzondere van deze midweekroeitocht naar de Zwolsche was de verwelkoming in de kleedkamer door Nico Rienks, de befaamde roeier van de eeuw uit Zwolle. Hij behaalde o.a .goud met de acht op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Hij roeit nog bijna elke dag vroeg in de ochtend op het Zwarte Water. 

 

Zwolle in al zijn glorie 

De tocht in de wherry liet ons alle facetten van Zwolle zien: we roeiden langs Museum de Fundatie, brachten een bezoek aan het stadsparkje en lunchten bij de Zwolsche. In de middag volgde een verkenning van het Zwarte Water tot de monding van de Overijsselse Vecht, op zoek naar de beschermde kievitsbloem ...

 

Onze dames hadden op deze bijna Olympisch mooie dag ook nog tijd om een paar mooie "Fabergé-paaseieren" te kopen, gevuld met bloembollen. Dat deden ze in het Hanze-winkeltje van Zwolle, vlakbij de stadsgracht. Dat terwijl de mannen de wherries bewaakten, rustig in het gras liggend. Het was een prachtige zonnige dag; de enige wolk die we tijdens het roeien ontdekten aan de blauwe hemel van Zwolle bleek een nieuw onderdeel van het Museum te zijn.

 

Vaantje 

Aan het eind van deze zeer geslaagde dag plaatste onze gastvrouw Dieneke het opvallende ingelijste Isala-vaantje prominent bovenop de Zwolsche prijzenkast, en nodigde ons uit nog en keer langs te komen.
We zullen nog lang napraten over dit "Olympisch" rondje Zwolle!

 

Pieter Arkesteijn

 

Klik hier voor foto's.