Oude IJsselrace 2018

Op zaterdag 21 april werd voor de vierde keer de Oude IJssel Race gevaren. Deze race is georganiseerd door onze buur-roei-vereniging de Ank in Doetinchem en wordt gevaren van Doesburg naar Doetinchem over de Oude IJssel.

De wedstrijd is voor kleine ongestuurde nummers: skiffs en tweeën. Een traject van 12 kilometer met onderweg 4 bruggen waarbij het op precisie stuurwerk aankomt en bij een van de bruggen moet gebukt worden om ongelukken te voorkomen. Een spannende wedstrijd in een prachtige omgeving met onderweg langs het traject nog een molen en een kasteel. Maar tijdens de wedstrijd is er geen tijd om om je heen te kijken. Daarvoor kan je beter mee doen aan de mosterdtocht die een week eerder al plaats vond.

oudeijsselrace2018-300px7 Isala leden schreven zich in voor deze wedstrijd. Douwe durfde het zelfs aan om met maar net twee weken skiff training na het winter-skiff-verbod al mee te doen in een skiff aan deze wedstrijd. Daan en Wim, Stefan en Bastiaan, Inge en Saskia deden mee in een twee.

Isala heeft de boten in Doesburg te water gelaten. Dat scheelt 12 kilometer oproeien. Voor de logistiek was dit wel wat ingewikkelder maar met een goede samenwerking van de Isala deelnemers verliep dit ook soepel.

Stefan en Bastiaan hadden de eer om met startnummer 1 als eerste boot in het wedstrijdveld te starten. Daarna volgden op volgorde van startnummer de rest. 

Het stralende zomerse weer bracht ook veel toeschouwers op de been. Onderweg stond ook Pieter Arkensteijn de Isala deelnemers aan te moedigen. Na ruim 50 minuten kwamen de boten bij de finish waar gezellig druk was.

De uitslag bleeft nog onduidelijk tot aan de prijsuitreiking. Niemand heeft vanuit de boot het zicht over het totale veld en de correctie-factor heeft ook zijn effect op de uitslag.

De uitslag is hier te vinden.

Iedereen heeft naar tevredenheid geroeid. Een mooie prestaties van alle deelnemers! 

Een compliment voor de leden van RV de Ank voor de perfecte organisatie. Het was een goed georganiseerde wedstrijd met een fijne sfeer.

Bekijk hier foto's van deze wedstrijd.

 

 

Foto album van de OIJR18. Gemaakt door diverse fotografen waaronder Leidy de Boer, Geert-Jan Kettelarij, Bas Boer en Michelle Scherpenborg.

Geplaatst door Oude IJssel Race op maandag 23 april 2018