Openingstocht nieuwe Noorderhaven

 

Op zaterdag 7 april 2018 was er dan, na een lange aanloop, de feestelijke opening van de nieuwe Noorderhaven, als jachthaven voor de watersport, Isala was daarbij ook aanwezig.

opening-noorderhavenb-250px-1-van-1Ons ‘vlaggenschip’ was dit keer de Zwaan met commodore Lex Schouten, die de aandacht trok van de vele toeschouwers, familie, vrienden en bekenden bij het binnen roeien van deze moderne jachthaven met de Isala vaantjes voor en achterop. Inmiddels lag daar ook afgemeerd de gepavoiseerde nieuwe zeilboot ‘Cata Lina’ van ons lid Johan van der Walle. Wordt Isala toch ook weer een zeilvereniging?

Ook onze Drieteen had al met stuurvrouw Peggy de drijvende steigers uitgeprobeerd en was de wal gaan verkennen, met de moderne aansluitingen voor water en elektra.

Rondom het Koelhuis en de daar geplaatste botenwagen met boot werd door onze aanwezige bestuursleden druk geflyerd met de Open Dag uitnodiging voor 14 april. Dat Zutphen ook beschikt over een actieve roeivereniging Isala zal weinigen op deze feestelijke zaterdagmiddag zijn ontgaan…. Op de langere termijn zullen in de nog te realiseren woningen in de omgeving van de Noorderhaven zeker ook vele nieuwe Isala leden te vinden zijn. De eerste heeft zich al aangekondigd, ons lid Nico Kok gaat zich huisvesten in de Havenman, het appartementengebouw dat nog in 2018 opgeleverd zal worden. Dat er meer Isala leden in de Noorderhaven mogen volgen….!

Onze stadsdichter Tim Pardijs schreef in roestend staal onderstaand Noorderhavengedicht voor de havenpassanten…

Havens zijn overal, je moet alleen weten

welke grond weg te graven, ruimte te geven

aan de rivier om aan te leggen bij de plekken

die we niet kunnen bereiken, kom hier terug.

Lees andere steden in de golven.

 

Pieter Arkesteijn

Kijk hier voor meer foto's