Onderlinge Wedstdrijden 2014

Het was al gezellig druk op het botenhuis bij aankomst op 12 juli. Er heerste een gezellige, maar ook wel een klein beetje gespannen sfeer. Voor sommigen de eerste keer een wedstrijd, voor anderen een leuke afwisseling om eens met andere roeiers in de boot te zitten. Aan de organisatie kon het niet liggen. Alles was perfect voorbereid, het weer was super en er was voldoende animo.

 

OnderlingeWed1Stefan opende de wedstrijd met een korte maar duidelijke instructie. De botenindeling was nauwkeurig samengesteld met behulp van Peter. Frank beheerde de tijdwaarneming op het botenhuis. Jan en Peggy lagen klaar bij de start. Het roeifeest, eeh de wedstrijd, kon beginnen. Al snel waren er een aantal C4-en op het water.

 

Zomerdrukte 

Op de haven was het ook al gezellig druk. Door het mooie weer waren er meer pleziervaartuigen op het water dan roeiboten. Bij de start wist Peggy de boten in goede banen te lijden. Niet alleen de deelnemers, maar ook de pleziervaartuigen werden geïnstrueerd om vooral niet te veel golven te maken. Jan zorgde samen met Frank voor een uiterst zuivere tijdwaarneming, op de seconde nauwkeurig. De winnende boot wist overtuigend te winnen. Hidde op slag gevolgd door Emma, René en Wim wisten de boot als eerste over de finish te varen. Door de stuurmanskunsten van Wim ’s zoontje en het hoge slagtempo van Hidde planeerde de boot bijna.

 

OnderlingeWed2Doorlopende voorstelling 

Na enig overleg werd er besloten om ook nog maar even een paar skiffs in het water te gooien. Wat is een onderlinge wedstrijd zonder echte wedstrijdboten? Het startveld was een gemêleerd gezelschap van jong, iets ouder, heren en een paar dames. In tegenstelling tot de C4-en starten de skiffs twee aan twee, wat leidde tot een paar hele spannende heats. Wim wist door zijn ervaring en goede fysiek voor Hidde te finishen. Saskia was als dame nauwelijks langzamer dan de heren, wat misschien meer over de heren zegt dan over Saskia ...

 

Het was al met al een gezellige doorlopende voorstelling. Na het skiffen was er de gelegenheid voor familie om eens in de boot te stappen. Voor de één een uitgelezen kans om eens kennis te maken met het roeien, voor de ander mooi om te zien dat roeien nog niet zo gemakkelijk gaat.

 

OnderlingeWed3 

Blikkenregen en bbq-feest 

Bij de prijsuitreiking werd er royaal met blik gestrooid. Het leverde mooie plaatjes op met blije gezichten. Zie de website voor uitslagen en foto’s zou ik zeggen. Na de prijsuitreiking werd de barbecue geopend. Maatje had net zo gul ingeslagen als haar welbekende lach. Er was genoeg voor iedereen en de kwaliteit liet niets te wensen over. Het was goed toeven op ons oude vertrouwde vlot, wat hebben we toch een mooi plekje in Zutphen.

 

OnderlingeWed4Na al het lekkers werd er nog flink nagepraat. Sommigen vonden het zo gezellig dat de troostfinale van het WK voetbal nog werd gevolgd op het scherm in het botenhuis. Ja, ja ook onder roeiers zijn er voetballiefhebbers. Of zou het toch die mooie plek zijn die ons allen zo bindt?

 

René Kooij

  

Bekijk hier de foto's.