Onderlinge Wedstdrijden 2015

Clubkampioenschappen1Het lijkt nog tamelijk rustig wanneer ik om drie uur ’s middags de loopbrug naar het botenhuis betreed, maar zodra ik binnenkom, wordt duidelijk dat de stemming er al goed in zit. Vele bekende gezichten, hier een daar een vriendelijke groet, en ook hier de typische gemoedelijke sfeer zoals je die bij iedere roeiwedstrijd tegenkomt. Nadat ik mij heb omgekleed, word ik gevraagd de tijdwaarneming, bestaande uit Peggy en Chris, naar de start te varen in de Kapsijs.

 

Kort daarna roeien de eerste teams op naar de start, terwijl zij zo goed en zo kwaad als het gaat proberen op een lijn tekomen met de inpik, de uitpik, het oprijden en, voor sommige roeiers iets geheel nieuws, het startje. Eenmaal aangekomen bij het zevende en achtste team verlaat ik de Kapsijs en draag de meevarende familieleden van clubgenoten over aan Douwe, om vervolgens een tijd te roeien welke drie seconden onder de snelste ploeg blijkt te liggen. Onacceptabel, vinden mijn ploeg en ik en wij stellen dan ook als doel dat in de volgende race dit verschil koste wat kost moet worden dichtgeroeid. Als we later de tweede race roeien, lukt dit ruimschoots. We zijn nu zelfs acht seconden sneller, ondanks het feit dat ik een mishaal maakte! Als we nu geen eerste worden … Toch blijkt dit valse hoop en we eindigen op de vijfde plek met een samengevoegde tijd van 0:04:48.

Clubkampioenschappen2

 

De ploeg van Elisa Olde Scholtenhuis, Marica Hofstede de Groot, Wim ter Beek, Hans Cornelissen en René Kooij wordt eerste met een samengevoegde tijd van 0:04:43. Deze ploeg mag zich clubkampioen 2015 noemen.

 

 

 

 

 

 

Clubkampioenschappen3De ploeg van Geert Constant, Clarien Veltkamp,

Johan van der Walle, Ineke Boerwinkel en Sebastiaan van der Worm wint in de categorie schoonroeien

 

 

 

 

Clubkampioenschappen4Tot slot is er een barbecue, waarbij het niet ontbreekt aan voldoende vlees en andere heerlijke gerechten! 

 

Hidde Seckel 

Bekijk hier meer foto's