Nationale Avondtocht Amsterdam - 26 mei 2024

Deelname aan de Nationale avondtocht/ Jubileum Grachtentocht 150 jaar R&ZV De Amstel

Met 3 wherrys heeft Isala op zondag 26 mei deelgenomen aan de Jubileum Grachtentocht van de R&ZV De Amstel.
Al 10  jaar doet Isala met wisselende teams  mee aan de Grachtentochten van de R&ZV De Amstel, de routes wisselen elk jaar en er is altijd een gezellige roeiersmaaltijd na afloop.

De toercommissie van de Amstel bedacht dit keer voor de Isala teams de  stevige naam “”De IJsselschuimers””.

De teams van Isala waren dit jaar meer divers samengesteld, met 4 gastroeiers van ’t Diep (team captain Jan de Wit), 2 gastroeiers van de Ank, onze buren en tenslotte 2 enthousiaste jonge Isala roeiers , die zich aan het voorbereiden zijn op het certificaat ”IJsselbevoegd”.

Ook dit keer konden we Hanneke’s Boom niet overslaan, de hotspot bij het Centraal Station , waar het gemakkelijk aanleggen is voor een pauzemoment, maar ook voor verrassende ontmoetingen zoals dit keer met een feest vierend rugby team, die hun gewonnen rugby bokaal even op onze tafel wilde parkeren.. (zie de foto).

De middag was zonnig begonnen, met een mooie route over de Boerenwetering  langs het Rijksmuseum, een druk kruispunt voor het waterverkeer, vervolgens langs de Singelgracht, een doorsteek en weer terug over de Prinsengracht, de Amstel oversteek, achter Artis om en toen weer langs het Scheepvaart Museum, naar ons pauzepunt.

Na onze pauze werd het bewolkt en moesten we het laatste stuk over de Amstel  met nu en dan stevige buien en schuilend onder bruggen, stevig doorroeien om op tijd te zijn voor de feestelijke roeiersmaaltijd, dit keer ook met muziek.

Maar we waren op tijd om aan de toercommissie van de Amstel ons ingelijst “persbericht” voor de Jubileumkrant te overhandigen, ons cadeau voor de jubilerende  en bevriende roeivereniging de Amstel , waar we elk jaar graag komen gastroeien.

Ons persbericht:

Op zondag 26 mei 2024 waren 150 grachtenroeiers nationaal verenigd om al roeiend 150 jaar roeiplezier bij de Amstel te vieren,ofwel “roeiend erfgoed”

Een hele uitdaging voor de toercommissie, toercommissie bedankt !

De IJssel schuimers teams

ZRZV Isala

Ons persbericht zal een plaats krijgen in de prijzenkast werd ons beloofd. Bij het weggaan kregen we nog  een flesje Jubileum “Amstel bier“ aan geboden, een collectors item.

Klik hier voor de foto’s.

 

Namens de IJsselschuimers,

Pieter Arkesteijn