MWRD Naarden

Wie weet wat een “praddle” is? Of de locatie van “Amsterdam Castle”? En waar wordt de beroemdste uitvoering van de Mattheus gehouden?  Kent U de antwoorden op deze vragen, dan bent U geschikt voor de toertocht bij Naarden.

Op 16 augustus jl. toog een vijftal Isalanen naar Naarden om daar met roeiers uit het hele land mee te doen aan de midweekse toertocht.
De verdeling was zodanig dat zoveel mogelijk werd voorkomen dat clubgenoten bij elkaar in de boot zaten. Zo kon je in een boot belanden met mensen uit Cuijk, Drachten, Den Haag, Assen of Roosendaal. Goed voor de uitwisseling! Richting Weesp roeiden we veel door waterlelies en vlak langs dikke takken. Ook sluisjes moest gepasseerd worden. Deze vormden een hoofdattractie van de toertocht. De sluiswachter Koen moet vijf dagen van tevoren aangevraagd worden. Hij verschijnt in keurig uniform en moet alles met de hand bedienen – sluisdeuren, rinketten.
In Weesp de lunch bij het botenhuis aldaar. De weersvoorspellingen waren goed, waardoor er niet veel warme kleren ingepakt waren. Maar op dat terras in Weesp was het behoorlijk afzien: bewolkt, wind; koud dus. Gauw weer in de boot. Over de Vecht naar Naarden roeiden we voor een deel overdekt vanwege alle snelwegen die daar lopen. Op dat overdekte terrein graasde vredig een kameel.

P.S. Een “praddle” is een buitengewoon handige peddel. Daar hebben we in Naarden kennis mee gemaakt. “Amsterdam Castle” is, in het kader van de toeristenspreiding, de nieuwe naam van het Muiderslot. En de laatste vraag kunt U zelf wel beantwoorden.

Joke Duyts en Willem van Poelje