MWR in Weesp 2014

Midweekroeien op de Vecht bij Weesp  

 

Midweekroeien bij Weesp1Wij zouden geluk moeten hebben met het weer. Daarom gingen Trude, Conny, Hennie, Ton, Fokke-Jan, Nico, Egbert, Paul, Henk M. en Henk O. met goede moed onderweg naar Weesp op woensdag 26 maart 2014. Op het programma stond een rondje roeien met wherry's over de Vecht en de Amstel.

 

Badmeesterswoning 

De Roeivereniging Weesp ligt op een mooi punt langs de Vecht. Wij werden ontvangen door Carola met koffie en thee in hun prachtige verenigingsgebouw. Het verenigingsgebouw is oorspronkelijk gebouwd bij het zwembad van Weesp. Op de eerste etage woonde in die tijd de badmeester. Sinds 1978 huurt Roeivereniging Weesp het gebouw van de gemeente Weesp. Buiten ziet alles er al tip-top uit. Binnen zijn de leden van de vereniging nog volop aan het klussen.

 

Terwijl Carola enthousiast aan het vertellen was over Roeivereniging Weesp, keken wij al een beetje bezorgd naar buiten. Het was droog, maar het hield niet over. Carola dacht dat wij beter een stuk op en neer konden varen. Dat besloten wij te doen. Te beginnen met een stuk richting Abcoude en dan weer terug.

 

Forten 

Wij vertrokken in de Diemen, de Angstel en de Wintertaling. Varend over de Vecht passeerden we forten van de Hollandse Waterlinie. Bij fort Uitermeer is een mooi restaurant gekomen – helaas gesloten op deze dag. Wij roeiden met om ons heen spectaculaire donkere wolken maar het bleef droog.

Wel een beetje frisjes. Trude en ik zaten lekker warm onder een plaid op de bank van de stuur. Twee jaar daarvoor waren wij allebei in de sluis van het Hemeltje te water geraakt . Tevreden zeiden wij tegen elkaar: ´Eerst onder water en nu onder dek.´

 

Midweekroeien bij Weesp2Voor de bui uit? 

Na verloop van tijd begonnen de eerste druppels te vallen. Wat te doen? Zouden wij het pannenkoekenrestaurant bij het Hemeltje nog kunnen bereiken? De Wintertaling werd gekeerd, van de Diemen hoorden wij de kreet “ik val aan, volg mij”. Trude en ik, zo gezellig warm onder het plaid, en niet zo strijdvaardig als de roeiers van de Diemen, keerden de steven. 

We deden dappere pogingen om voor de heftige buien uit te roeien, maar helaas. Het werd een bui met hagelstenen. En zo kwam het dat wij om twee uur weer aanmeerden bij het verenigingsgebouw van RV Weesp. Het was een roeitocht geweest met imponerende Hollandse luchten.

 Carola was zo vriendelijk om veel eerder dan gepland naar het botenhuis te komen om ons te helpen de boten weer terug te leggen in het botenhuis.

 

Na een dankwoordje van Hennie en het overhandigen van het Isala-vaantje, gingen wij tevreden naar huis. Wij hadden een leuke dag gehad.

 

Henk van Oosten

 

Bekijk hier meer foto's.