Mosterdtocht 2023

Verslag Mosterdtocht 30 april 2023

 

Lang naar uitgekeken....

 

Nadat we in februari ons certificaat Kanaalgestuurd hebben behaald, kunnen we eindelijk deelnemen aan de verschillende toertochten. Na de prachtige maar intensieve tocht in de Weerribben was het nu de beurt aan de Mostertocht tussen Doetinchem en Doesburg. 

De weergoden waren ons gelukkig beter gezind dan tijdens de Weerribbentocht en met een heerlijk zonnetje vertrokken we in de vroege ochtend op weg naar Doetinchem. Na een goede ontvangst door ARV De Ank, een heerlijk kopje koffie en de laatste handelingen om de boten vaarklaar te maken, verlieten we vrij snel de haven in Doetinchem. Een tocht van zo'n 13 kilometer voor de boeg.

De omstandigheden konden niet beter. Met een zomers temperatuurtje, strakblauwe lucht en zo goed als geen wind begonnen we aan de tocht.

Zelf had ik het genoegen te zijn ingedeeld bij de ervaren roeiers Carla, Dirk, Maarten en Jan. De vaart zat er goed in en we kwamen dan ook als één van de eersten aan in Doesburg. Zouden het onze chocola en stroopwafels zijn geweest?

Kijkend naar de hoeveelheid boten was het best een uitdaging om in Doesburg alle boten enigszins georganiseerd aan de wal te krijgen. Maar wat goed om te zien hoe iedereen elkaar helpt. Zelfs toen daar pardoes "zomaar" twee personen in het water vielen.

Na de traditionele en overigens heerlijke mosterdsoep inclusief een broodje & drankje vanuit WSV De Oude IJssel vertrokken we weer richting Doetinchem. Genietend van de natuur en omgeving kwamen we na een uurtje of twee weer heelhuids aan in Doetinchem. Met vereende krachten hebben we vervolgens met z'n allen de boten weer transportklaar gemaakt.

In alle eerlijkheid is het best even wennen om zo'n afstand te roeien, zeker als je tussendoor weinig meters maakt. En achteraf bezien was zonnebrandcrème ook geen overbodige luxe geweest.... , maar we hadden dit zéker niet willen missen en kunnen het dan ook iedereen aanraden om je eens in te schrijven voor een toertocht. Laurens en ik kijken nu al uit naar onze volgende tocht: RIJM op 11 juni.

Voor de foto’s: klik hier

Groetjes van een relatief nieuw lid,

Cassandra