Mosterdtocht 2014

Mostertocht2014 1Mosterdtocht 2014 

 

Onder het motto  “Mosterdtocht 2014, vrijuit toerroeien op de  Oude IJssel voor jong en oud”, roeiden op zondag 6 april 2014 49 deelnemers (23 van Daventria, 21 van Isala en 5 van  de Ank) vanaf het heel recent vergrote en mooi ingerichte clubhuis van WSV de Ank in Doetinchem, de Oude IJssel af richting  Doesburg. Naar waar naar men zegt Abraham de mosterd haalt …

 

Het roeiwater was ideaal, helemaal vrij  met weinig wind. Er viel een beetje regen in het begin, maar er was ook veel zon en een prachtige en rustige omgeving. Op de heen- en terugweg (in totaal 12,8 km) kwamen wij slechts één motorbootje tegen. Alle motor- en zeilboten waren of nog op de wal of men vond het nog te fris, kortom prima roeiweer! Ook de zes deelnemers die op de fiets een deel van het traject aflegden, genoten van de tocht. Halverwege troffen we elkaar bij de brug en de kanostoep van Laag Keppel. De vertrouwde ambachtelijke ijscowagen stond op zijn plaats (toeval?) en voerde routineus onze bestellingen voor een of twee  "ballen” uit.

 

Mostertocht2014 2Bij aankomst in Doesburg stond onze cateraar aan de steigers van de WSV de Oude IJssel klaar met zijn heerlijke en beroemde Doesburgse Mosterdsoep, brood, fris en een kop koffie, maar ook stoelen voor de vermoeiden. De soep smaakte zo lekker dat toen de allerlaatste boot had afgemeerd, verlaat door een overboord gewaaide trui, de bodem van de mosterdsoeppan al in zicht was. De cateraar wist gelukkig nog snel een pan mosterdsoep bij de horeca in Doesburg te bemachtigen… Nooit geweten dat roeiers zo van mosterdsoep hielden!

 Aan het eind van de Mosterdtocht was er nog het bekende  napraten op het terras bij de Ank. De organisatoren/steunpilaren van deze tocht, Ineke Boerwinkel en Hennie Duijts van Isala en Anja Wormeester van Daventria kregen een pot Doesburgse mosterd 

met soeprecept uitgereikt, voor de Ank was er het bekende Isalavaantje en een uitvergroting van de groepsfoto hierboven. DIe zal later in het vergrote clubhuis van de Ank worden opgehangen.

 

De Mosterdtocht 2015 staat al op de roeikalender: 5 april 2015. We hebben  een thuishaven aan de Oude IJssel  gevonden!

 

Pieter Arkesteijn

 

Bekijk hier meer foto's.