Mosterdtocht 2013

Mosterdtocht Doetinchem - Doesburg 


Mosterdtocht 2013 1Eind maart, begin april werd het weerbericht door de toerroeiers die wilden meedoen aan de Mosterdtocht extra goed in de gaten gehouden. De vorst en het ijs waren dit jaar hardnekkig en zorgden voor een langdurig roeiverbod. Maar het zonnedansje van de deelnemende dames van Daventria heeft zijn werk gedaan. Want 7 april werd een mooie dag met een temperatuur in de twee cijfers en weinig wind. Bijzonder aangenaam weer om te roeien.

 

Rond 12.00 uur arriveerden de deelnemers in Doetinchem bij watersportvereniging de Ank. Er werden veel handen geschud, van roeiers van de Ank, Daventria en Isala, ter kennismaking. Daarna gingen de handjes uit de mouwen om de boten vaarklaar te maken.Mosterdtocht 2013 2 


De indeling voor de roeiers en de fietsers was snel gemaakt. Een stuur was nog in paniek omdat ze zonder routebeschijving in de boot moest stappen. Maar de route was simpel. Haven uit, linksaf en doorroeien tot aan de sluis in Doesburg. Niet te missen (tenzij je je vergist en rechtsaf gaat).

 

Het water was glad, het weer was prachtig en de omgeving veranderde al snel van industrie naar mooie natuur. Een heerlijk roeitocht waarbij de fietsers onderweg stopten om foto's te maken en te communiceren met de roeiers. Er werd veel gekletst over het mooie weer en andere ditjes en datjes.

 

Mosterdtocht 2013 3In Doesburg werd een kleine wandeling gemaakt zodat wij ook nog iets van Doesburg hebben gezien. Wat een mooie Hanzestad. De mosterdsoep werd voorgeschoteld en smaakte prima!

 

Voor de terugweg werd een nieuwe bootindeling gemaakt. Fietsers gingen roeien en een aantal roeiers ging fietsen. De ploegen roeiden elk op eigen tempo. Er was zelfs een ploeg die in Laag Keppel een stop maakte om rustig een ijsje te kopen en te eten.

Mosterdtocht 2013 4Weer terug in Doetinchem werden de organiserende en deelnemende verenigingen bedankt en de Ank, Isala en Daventria spraken het voornemen uit om deze tocht volgend jaar opnieuw te organiseren.

 

Met dank aan de Ank voor de gastvrijheid en prima organisatie, de dames van Daventria voor het zonnedansje, Johan van der Walle voor het rijden met de botenwagen, Pieter Arkesteijn voor de coördinatie, Abraham voor de mosterdsoep en alle deelnemers voor de enthousiaste deelname.

 

Bekijk hier de foto's / Bekijk hier de mosterdtocht op nu.nl / Bekijk hier een filmpje van deze tocht. / Bekijk hier het artikel in de Gelderse Post.

(foto's Burry van den Brink en Redactie Isala)