Mosterdtocht

 Mosterdtocht 1Met 30 Isalanen en 6 boten arriveerden we om 9.15 uur bij Roeivereniging De Ank in Doetinchem, na een rustig ritje door een nog slapende Achterhoek. Ook enkele ploegen van Daventria en Jason arriveerden. Een enkeling kwam op de fiets zodat hun spieren al lekker los waren. Na een hartelijk welkom met koffie en gebak in hun het mooie clubhuis konden de boten afgeladen en roeiklaar gemaakt worden. Na flink wat gemanoeuvreer op de wat kleine steiger lagen alle boten in het water. Echter de tocht kon nog niet beginnen daar de VVV van Doetinchem het verzoek had neergelegd bij de organisatie om een foto te maken met alle boten vóór de Walmolen. Dit alles omdat de gemeente Doetinchem heel graag een mooie reportage in de krant zag van de gloednieuwe flaneersteiger vlak voor deze molen. De fotograaf nam de regie vanaf de overkant in handen. Alle boten, 12 in aantal, dienden zich vlak naast elkaar voor deze vlonder op te stellen. Zowaar geen eenvoudige opdracht. Een beetje meer naar links, een beetje meer naar rechts, iets dichter bij elkaar, iets naar voren, ietsje terug, alsof we op de fiets waren…..

 

Enfin, nadat er flink wat plaatjes waren geschoten, gingen we op weg. Voor wie de woelige baren gewend is van onze IJssel, was deze rust op het water ongekend. En na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan in Doesburg, waar voor iedere boot een mooi plekje was in de nu nog lege jachthaven. Een beetje klauteren om op de steiger te komen, maar we werden beloond met een overheerlijke Mosterdsoep van Catering Zutphen. Ook hier weer een vriendelijk welkomstwoord van de voorzitter van de Watersportvereniging de Oude IJssel. Afmars om half twee. Inmiddels scheen het zonnetje uitbundig. Een paar fietsers stapten nu in de boot in plaats van op de fiets. Bij de brug van Laag Keppel wachtte ons een overheerlijk ambachtelijk ijsje en vervolgens werden de laatste kilometers in hoog tempo afgelegd. Met elkaar de boten weer afgeriggerd en opgeladen en thuis alles schoongespoten en opgeborgen.

Een goed bericht voor wie deze heerlijke en gezellige dag heeft moeten missen:  het volgend jaar zal deze tocht weer georganiseerd worden!

Mosterdtocht 2

 

Liesbee Colombijn

 

Bekijk hier meer foto's