Midweekroeien bij HRV Cornelis Tromp

Wij ( Marica , Chiel, Ineke, Paulien, Jan) vertrokken om 8.30 vanaf Isala naar HRV Cornelis Tromp. We kwamen met een klein beetje file om 10.00 aan bij Cornelis Tromp, waar vier wherry’s voor ons klaar lagen. Koffie met lekkere koek stonden klaar, en het prachtige weer beloofde een mooie tocht. Tromp is een grote vereniging, en aan alles zie je dat het roeien en alles wat daarmee samenhangt professioneel georganiseerd wordt.
De vier wherry’s werden bemand door zestien mensen, waarvan zeven van ARV De Grift, vijf van Isala en 4 van Tromp. De vier mensen van Tromp werden verdeeld over de vier wherry’s in verband met de navigatie. O.a. de organisator Truus Visser en Tjepkje
We begonnen op het Hilversumse kanaal, waaraan Tromp ligt. Op een gegeven moment onder een brug door naar richting Wijde Blik. Ik kan de route niet helemaal beschrijven, maar het ging onder andere over de Kortenhoefse Vennen. Maar pas nadat we een serie hele lage bruggen hadden gepasseerd, waarbij het commando ‘slippen en slapen’ werd gegeven. Dat ‘slapen’ betekent: plat in de boot!
trompmidweek-250pxOp een gegeven moment waren we aangekomen bij de lunchplek, die zompiger was dan eerst leek: als je lang bleef staan zakte je langzaam door het ogenschijnlijk droge gras heen. Een heel aparte belevenis. Gelukkig konden we de kussens uit de boten gebruiken om op te zitten. De meegebrachte lunch smaakte prima, en altijd leuk om te zien hoe iedereen spontaan zijn lekkere dingen met anderen deelt.
Na de Lunch naar smaller water, waar de waterlelies het decor bepalen, en op een gegeven moment ook het riet. Het roeien werd moeilijker naarmate het smaller werd, waardoor peddelen nodig werd. Wat een prachtige omgeving !
Op zeker moment was er verschil van mening tussen de trompenaren wat de route was. Anders gezegd: we waren de weg kwijt. Gelukkig helpen dan de moderne hulpmiddelen: de smartphone met Google Maps. Dat was ook echt nodig met al die zijslootjes waarvan je , als je erin vaart, niet kunt zien of ze doodlopen of niet. Nogmaals een schitterende tocht, mooi weer, opperbeste stemming, je kunt het niet beter treffen.
Om ca 14.30 waren we terug, waar drankjes en hapjes klaarstonden. Namens Isala overhandigde Ineke de prent (lepelaar) van Ton de Haas, met bijpassende speech uiteraard.
Tromp is er met onze € 5 bijdrage ongetwijfeld bij ingeschoten met hun geweldig gastvrije ontvangst. Nog voor de file terug naar Zutphen.
Jan de Wit

Kijk hier voor meer foto's