LMRD 2015 - deelnemersverslag van RV Binnenmaas uit Middelharnis

De IJssel  trekt als jonge rivier, ontstaan zo rond 950AD, regelmatig Binnenmaas-roeiers. Dit keer waren Jan en ik de gelukkigen. De sterken mochten de rivier op roeien, de zwakkeren de rivier af. Er moest dus gewisseld worden, en wel van boot naar fiets en omgekeerd. Dat gebeurde bij Gorssel, het plaatsje waar de Scheringa-collectie in een nieuw museum is ondergebracht. Jan was de gelukkige om daar langs te fietsen en een babydino aan te treffen. 

 

Ik moest het doen met kersenboeren en oude wasserij De IJsselstroom, die voor sloop was behoed. De rivier is smal, snel, heeft kribben met Keulse stromen, fikse golven door beroeps- en pleziervaart en vereist daarom ervaren lokale stuurlieden. Als de stuurman even niet oplet, krijg je een plens water in je boot, wat Jan is overkomen. Zijn bijdrage aan de kosten bestond uit in IJsselwater gewassen geld.

Dankzij het voortreffelijke weer en de weer erg gezellige mederoeiers hebben we genoten van deze dag op vreemd roeiwater. Als aandenken kreeg iedere vereniging een mooi schilderijtje, gemaakt door een roeilid, mee naar huis.

 

Klaas Bossen