Lichtjestocht in Amsterdam

 

Zaterdagmiddag 23 september togen we met ons achten naar Roeivereniging Willem III in Amsterdam voor onze lichtjestocht. RV Willem III heeft een prachtige locatie aan de Amstel. De hele haven lag al vol met wherry’s en C-boten en roeiers van verschillende verenigingen uit den lande. Een gezellige drukte. Ieder versierde de boten al of niet met allerlei lichtjes. In een van onze boten hingen sterren en Margareth droeg een prachtige stralenkrans om haar hoofd. De een na de andere boot verliet de haven over de Amstel richting de binnenstad van Amsterdam.

Het was erg leuk om door Amsterdam te varen, langs alle woonboten in allerlei kleuren, vormen en bewoners. Vanuit de boot hadden we een mooi zicht op de Amsterdamse architectuur en de ornamenten van de huizen aan de grachten.

Halverwege onze tocht wisten een aantal Isala leden een leuke aanlegplaats bij Hannekes Boom met uitzicht op Nemo en het Scheepvaartsmuseum. Onder het genot van een biertje of een chocomel zagen we het langzaam donker worden. Terug in onze wherry’s roeiden via de Herengracht, Leliegracht en Keizersgracht terug naar de Amstel.

Voor een volgende keer mogen we nog meer lichtjes aan onze boten maken, het was echt donker op het water. De bruggen smal en veel andere boten die net als wij genoten van de zachte mooie avond. Onze stuurkunst werd op de proef gesteld, ook dat was leuk. Met veel vaart roeiden we over een donkere Amstel terug naar de haven van RV Willen III. Leuk om zo met elkaar uit roeien te zijn geweest.

 

Klik hier voor de foto’s.

 

Annelies van der Drift