Lichtjestocht Amsterdam 2015

Lichtjestocht 2015 - geen lichtjestocht!

 

Op zaterdag 26 september 2015 was het zover!


Wij, Nieske en Desiree, deden samen met Ton Rotteveel, Maarten Boer en Jan Rutger Evers mee aan de lichtjestocht in Amsterdam. Het plan was om te gaan roeien door de grachten samen met 30 andere boten uit binnen- en buitenland. Het vertrek zou zijn vanuit Roeivereniging Willem III.

We keken ernaar uit en besloten er meteen een weekendje Amsterdam van te maken.Lichtjestocht 2015
Na een goede lunch aan de gracht vertrokken we rond kwart voor 5 op onze gehuurde fietsen voor een fietstocht van 9 km naar de roeivereniging. Bij aankomst bij Willem III bleek het wel erg rustig te zijn.

We kwamen een lid van Willem III tegen en hoorden dat door de viering van 200 jaar koninkrijk de grachten niet toegankelijk waren. Door te late communicatie was dit bericht niet bij ons aangekomen. Het was even een domper, maar samen met onze ploeggenoten besloten we te gaan roeien naar Ouderkerk aan de Amstel. Het weer was immers goed, zoals op de foto’s te zien is!

 

Na een relatief kort tochtje over de Amstel legden we aan in het mooie Ouderkerk en zochten een rustplek op. We aten en dronken wat in een lokaal kroegje en daarna zetten we de terugtocht, inmiddels in de schemer, in naar Willem III.

 

Als cooling down fietsten we als ware Amsterdammers door de stad richting het IJ en maakten er nog een gezellig weekendje Amsterdam van.
We hopen volgend jaar toch nog de grachten over te kunnen roeien!      

 

Nieske Nijland

Desiree Kossen

 

Klik hier voor meer foto's