Koning Wintertocht door de Amsterdamse Grachten

GiraffenMet PEDDEL, PIKHAAK en PLEISTERS

 

Verslag van onze roeitocht over de Amsterdamse grachten zondag 11 december

 

Om 9 uur reden we vanaf ons botenhuis met, schrikt niet, 16 Isalanen richting Amsterdam, onze metropool, om de Koning Wintertocht 2016 te gaan roeien.
We werden vriendelijk ontvangen door het organiserend comite bestaande uit Calijn, Joke en Willem van RZV de Amstel. Na een kop koffie naar de boten. Het was wat drukken en dringen om onze wherries te vinden en het water in te krijgen. Aan alles was gedacht zoals peddels, pikhaken en pleisters. We voeren het Amstelkanaal af richting Amstel. Lekker rustig op dat water, zo vroeg in de morgen iets na half elf, weinig verkeer en goed zicht op de typische architektuur van de Amsterdamse school. Op de Amstel zagen we lichtkastelen, grote lichtkunstwerken, onderdeel van "water colour Route" Amsterdam light festival. De vierde wherry pikten we op bij de RV de Hoop en we vervolgden onze route richting tussenstop Hanneke's boom. We passeerden het huis van Jan Six, zagen Carre, teveel om op te noemen en verlieten de Amstel om BB uit te gaan richting oude binnenstad.


De stemming zat er goed in. Passerende deelnemers, maar ook deelnemers die werden ingehaald, zwaaiden en riepen luidruchtig naar elkaar. Ook in onze boot steeg de vrolijkheid.

 

Langs de Openbare bibliotheek ging te tocht verder, langs Nemo en in de verte zagen we het Amsterdam Centraal station liggen. Al ras bereikten we onze tussenstop Hanneke's boom. Wat moeilijk aanleggen vanwege de drukte, maar na een glas gluhwein, vertrokken we monter en opgewarmd onze roeitocht. Het tempo was wat afgenomen, maar dat kwam ook door de mooie omgeving , de prachtige vaarroute om Artis heen. Gejoel en geroep omdat we plotseling vier giraffen langszij zagen staan. Het moest niet gekker worden. Die werden op de foto vastgelegd voor thuis. Daarna in rustig temp verder naar het zuiden, via Nieuwe Prinengracht, richting Amstel om weer uit te komen bij ons startpunt RZV de Amstel.

 

Na een lekkere snertmaaltijd konden we terugkijken op een zeer geslaagde en onvergetelijke tourtocht. We hadden een keer de pikhaak nodig en geen gebruik gemaakt van peddel en van pleisters.


Ton de Haas.


klik hier om de foto's te bekijken