Koning Wintertocht 2015

Koning Winter…… het  leek wel zomer.

 Koning Winter 2015Voorzien van thermo ondergoed en gehuld in warme jassen toog een vijftal Isalanen zondag 13 december naar Amsterdam voor de jaarlijkse Koning Wintertocht door de Amsterdamse grachten.

Eenmaal gearriveerd bij roeivereniging RIC zagen we daar niet alleen nog drie deelnemende leden van Isala, maar ook een lekker zonnetje. Het was nagenoeg windstil en de temperatuur was aangenaam.

 Na een wat slordige ontvangst door leden van de organiserende roeivereniging de Amstel, stapten we de boten in en trokken we heel wat laagjes kleding uit. Er volgde een heerlijke tocht door een opvallend rustig Amsterdam richting

Hanneke’s Boom, voor een koffie/lunch stop. Leden van RV de Amstel hielpen je vlot aan een ligplaats en reikten de consumptiebonnen uit. Geweldig om zoveel roeiers uit alle delen van Nederland bij elkaar te zien!

 De terugtocht langs Artis leidde ons bij de Hermitage weer naar de Amstel. Applaus was er voor een paar stoere knapen die vanaf een schip doodleuk in de Amstel doken. De tocht werd afgesloten met een smakelijke kom snert.

 

Fokke-Jan Dijkstra

 

Klik hier voor meer foto's door Isala

Klik hier voor foto's door  Roeivereniging Amstel