Kersentocht naar Wilp

De Kersentocht naar Wilp 2015

 

Zondag 16 augustus 2015 verzamelden zich twaalf roeiers bij het botenhuis om deel te nemen aan de jaarlijkse Kersentocht naar Wilp. Met drie boten vertrokken we om 9 uur.

 

Na een mooie tocht onder andere langs de (uithuizige) ooievaars, bereikten we het bedoelde  strandje, dat gemarkeerd was met een rechtopstaande bezem, kortom een plek om veilig aan te landen. Scherpe stenen waren vooraf geruimd.

Hier kwam de koffie uit de schattige picknickmandjes, met cake van André, en werkelijk prachtige kersen, gekocht bij de familie Makkink in Gorssel, die de Nederlandse kersen een nieuw leven bezorgen. Ze waren echt heerlijk. Het was ‘goed kersen eten’ met elkaar op het Wilpse strandje, de laatste kersen van het vroege seizoen. Een aantal deelnemers nam nog een frisse duik in de IJssel.

 

Dat het op de terugweg een beetje regende mocht het plezier niet bederven. ‘ ‘Slecht’ weer is alleen maar slecht als je het erg vindt. Wij vonden het niet erg en hebben een prachtige zondagmorgen gehad. Met dank aan de toercommissie voor de organisatie van dit mooie evenement.

De vroege zondagmorgen-toertocht naar het strandje van Wilp was voor ons goed te doen en zeker voor herhaling vatbaar…na afloop voelden we ons als echte roei-bikkels!

 

Barbara Heldring