IJsseltocht Rhederlaag Kampen 2011

IJsseltocht Rhederlaag - Kampen 

 

`Roeien op 1, Isala op 100` 

 

Met het mooiste weer van de wereld, weeronline gaf voor de watersport het cijfer 10, vertrokken we voor de generale repetitie van de 100 km lustrumtocht op de IJssel  van Arnhem naar Kampen. Die 10 was wel een ietsje veel, want de naar het noorden draaiende wind kon af en toe flink waaien, lekker voor de verkoeling, maar minder geschikt om een goede tijd neer te zetten.

 

IJsseltocht 2011 1Toen we op 2e Paasdag om 07.15 uur bij Isala kwamen stond achter het hek de botenwagen klaar met de boten (de Zeemeeuw en Snabbeltje) er al op. Dat was de dag er voor gedaan. Peggy, goed georganiseerd! We konden dus zo vertrekken. Om 8.30 uur lagen de boten in het water en zagen de achterblijvende ploegleden de skiff en de gestuurde vier wegroeien. Altijd een mooi gezicht en nu op deze vroege voorjaarsochtend helemaal. De eerste stop was bij Dieren. Daar wisselden we van ploeg.  Achteraf gezien te vroeg. Zo roeide de eerste ploeg te weinig en de tweede ploeg die het daar overnam tot Deventer (te) veel.

 

In Zutphen stopten we in de Vispoorthaven voor het weerzien met enkele supporters ( Marian, Fred met zijn  fototoestel en filmcamera en Martin) en een versnapering en koffie. De familie Cornelissen had daar geweldig goed voor gezorgd. Marian bedankt! Wel verloren we daar veel tijd mee. Maar goed het was nog maar de generale repeitie. En gezellig was het.

 

We vertrokken weer op weg naar Deventer en vergaten niet te genieten van de koeien, die in groepjes langs de oever onder de bomen lagen te genieten en van de bloeiende weilanden en de bloeiende bomen, meidoorns, kastanjes, het jonge, frisse groen van de wilgen en natuurlijk van de overvliegende gansen, ooievaars, kievitten...

IJsseltocht 2011 2 

In Deventer nam de eerste ploeg het bij Wijhe weer over. Het werd een perfecte wissel met vanwege het mooie weer en de blitse auto van Dennis, veel bekijks van de massaal toegestroomde dagjesmensen.

 

We roeiden nu  op  voor de meesten van ons onbekend roeiwater. Wat is de IJssel  daar breed en wat hebben ze daar mooie zandstrandjes ... Maarrrr de IJssel ter hoogte van Zutphen is toch iets .... of is dat chauvinistisch...

 

Na de IJsselcentrale dachten we nog een flink stuk te moeten roeien, maar de organisatie haalde ons daar al uit het water... In Kampen konden we niet in de jachthaven terecht van wege de christelijke feestdag en hier was zo’n mooie uitstapplaats, werd gezegd... Dat moet dus nog verder bekeken worden voordat we de lustrumtocht volgend jaar roeien.

 

Om 19.30 uur zaten we te genieten van een Indische maaltijd op het botenhuis.  Heel tevreden dat alles goed was verlopen en de boten weer schoon en zonder schade teruglagen op hun stellingen.

 

IJsseltocht 2011 3  IJsseltocht 2011 4 

 

IJsseltocht 2011 5  IJsseltocht 2011 6 

 

Wie deden mee:

Dennis, (zonder aflossing) in de skiff en Peggy, Marcel, Marielle, Hans, Els, Willem, Carla, Peter, Joke, Martijn en Liesbeth in de Zeemeeuw.

 

Met hoeveel boten doen we volgend jaar met het lustrum mee?

 

Wíj kunnen het jullie aanbevelen!