IJsselregatta 2015

IJsselregatta 2015Evenals in de afgelopen jaren is de IJsselregatta ook dit jaar een mooi evenement gebleken.

 Met acht boten nam Isala deel aan de wedstrijd en hebben onze heren in de HC4+ en in de H4* de snelste tijd neergezet in hun categorie. Proficiat!!

In totaal hebben 68 boten deelgenomen. Zoveel boten en mensen op onze roeivereniging geeft een grote en erg leuke bedrijvigheid. 

 Vanaf vroeg in de ochtend is het een komen en gaan met botenwagens, worden boten afgeladen en geriggerd en maken de roeiers zich op voor de strijd. Op een gegeven moment is er een ommekeer merkbaar van een ontspannen voorbereiden met een kletsje en een kopje koffie naar werkelijke concentratie, voelbare spanning, een stijging in verkoop van energiegevende repen en krentenbollen en  lange wachtrijen bij de wc.

 Op het moment dat de wedstrijd dan eindelijk bijna begint, verzamelen alle boten zich op het water, waarmee de haven vol is. Opletten geblazen voor de sturen om hier heelhuids doorheen te komen en om op tijd op te roeien.  Eenmaal onderweg is het leuk en stimulerend om vanaf de kant aangemoedigd te worden met een flink gejoel. Aangekomen is de voldoening en saamhorigheid groot.

Wij als 'De Joppers!' hebben de wedstrijd voor de tweede keer geroeid in de Nimmerzat. Vorig jaar roeiden we net een week glad. Met veel gewiebel en dankzij sterk stuurmanskunstwerk van Frank haalden we Deventer. Dat wilden we dit jaar op eigen kracht en beter...

We hebben het dan ook constructief en serieus aangepakt. In aanloop zorgden we goed voor de Nimmerzat, onszelf en voor ons als team. Zo is 'onze' boot superglad gepoetst (en niet alleen van buiten) en in de wax gewreven, is de dolhoogte op persoonlijke maat afgestemd, zijn de op de video-instructie vernietigende kritieken getrotseerd, en hebben we ons (voor ons gevoel) in de vele coachingsuren met Job opgewerkt tot werkelijke J(t)oppers!.

 

Ons ultieme voorbereidingsgeheim willen we ook best delen: bieten! Precies op de aangegeven tijd dronken we de precies afgemeten hoeveelheid en met een flinke dosis geloof in de heilzame werking gaf dat ons 16% extra's.... Tussen de oren of in de spieren? Wij deden het er goed op.

Als enige in ons veld maakten we ons op voor een technisch goede en op zijn minst baanrecordbrekend tochtje naar Deventer. Het weer werkte mee en wij waren strak in het pak. Met wederom een fantastische stuur, die precies weet wat we nodig hebben, waren wij volledig in balans.

 

In de haven, waar het nog leuk contacten is met de overige boten, werd ons al met luide stem gesommeerd de ogen in de boot te houden. Dat heeft Peggy volgehouden tot in Deventer. Elke slag begeleid met luide stem, ondertussen contact onderhoudend met alle aanmoedigers en als wij heel even uit de boot lonkten, werden we direct teruggefloten. Waar heeft Peggy eigenlijk allemaal ogen zitten?

Het is mooi als alle voorpret leidt tot concentratie, plezier en een mooi samenspel in de boot, wat we redelijk in een constant tempo hebben weten vol te houden. Eenmaal aangekomen is het toch een euforisch wachten. En als de exacte tijden dan bekend worden, weten we dat we volgend jaar weer mogen om dan echt het baanrecord te verbreken.
Dus ... als jullie in het komende jaar wat voorbij zien flitsen aangemoedigd door een luide stuur, dan zijn wij het, De Joppers, op weg naar een snellere tijd op de IJsselregatta van 2016.

Maatje, Els, Peggy, Liesbeth en Colette

ps: meer weten, de website van de Ijsselregatta 2016, geeft een mooie impressie.

 

Alle uitslagen van de IJsselregatta 2015 vind je hier.

Voor foto's klik hier. En hier voor een video van de Joppers