IJsselregatta 2009

Verslag IJsselregatta 2009

Zondag 13 september was het weer zover, De IJsselregatta. Dan begint bij menig ISALA lid het wedstrijd bloed kennelijk de kriebelen, want dan staan er in eens heel veel kandidaat wedstrijdroeiers op. Zoveel dat er niet genoeg boten waren. Twee ploegen vielen door loting af, door veel gelobby achter de schermen konden deze ploegen alsnog meedoen met een boot van de Sallandsche en van De Ank. Al met al deden de volgende boten mee; Zilvermeeuw, Zeemeeuw, Castor, Zwaan, Topper, Pinguin, Nimmerzat, Franjepoot, Fregatvogel, Sallansch 1 en Ank 1, dus let wel 56 man/vrouw deden mee, een record dus.

De zondag was het weer niet optimaal zwaarbewolkt en mogelijk kans op een bui. Dat hebben we geweten, de rustig stromende IJssel was die zondag verandert in een golvende rivier, harde wind tegen en ook nog septemberse regenbuien, kortom afzien. Pleziervaartuigen, speedboten, rijnaken en vervelende boten van Rijkswaterstaat, allemaal probeerden ze ons uit ons ritme te halen, maar dat is niet gelukt!!

Dit was volgens mij dan ook een van de zwaardere IJsselregatta's en dat zie je terug in de tijden, omdat er geen baanrecords werden verbroken. Opmerkelijke zaken, de jong belegen heren wonnen in de Franjepoot in hun veld overtuigend, dus weer blik net als vorig jaar. Zonder correctiefactor hadden ze de vierde roeitijd van het hele veld. Tja en dan de uitslag over het hele veld met correctiefactor, dan blijkt dat de Webmaster 4 in de Topper met de corectie factor, de snelste Isala ploeg was, chapeau voor deze boordroeiers.
Voor iedereen was het een lange vermoeiende dag, na het roeien ook nog afriggeren, opladen, afladen, weer opriggeren, boten naar het botenhuis dragen, twee keer rijden naar Daventria. Een militaire operatie was er niets bij, maar alles is goed gegaan. Hans heeft tot slot maandagavond de geleende boot weer naar de Ank gebracht. Samenvattend, de IJsselregatta is niet zomaar een wedstrijd, het vergt techniek, veel ausdauer om lang en hard te roeien en bovenal veel teamspirit, roeien doe je niet alleen maar met z'n allen. De uitslagen van alle ploegen kunnen jullie terug vinden op de site van de IJsselregatta en anders op ons botenhuis.

Iedereen die mee heeft geholpen om deze dag succesvol te laten verlopen, bij deze nogmaals bedankt. Een iemand wil ik er uitpikken namelijk Frans Boerman, hij roeide niet mee maar was wel vrijdagavond, zaterdag en zondag de hele dag bezig om hand en span diensten te verrichten.

Kees jan

IJsselregatta 2009