Head of the River Amstel 2015

Head of the River Amstel - 22 maart 2015 

 

Na wat dwalen rondom de Amstel kwamen we gelukkig nog ruim op tijd aan bij RIC, onze gastheer tijdens de Head.
Bij de start viel ons al op dat wij een bijzondere boot waren in het clubveld. Veel jonge meiden om ons heen. Al direct na de start werden we links en rechts ingehaald.
Doordat we ons zeer sociaal en sportief hebben opgesteld (ruim baan voor opkomende roeiers) kan het zijn dat we ook wat extra meters hebben gemaakt. Als er een prijs was voor sportief roeien ... dat is toch ook wat waard! Ach, je moet ergens een positief puntje uithalen.

HRA2015We roeiden een strak tempo van 28 en het voelde niet verkeerd. Het is ook niet dat wij langzaam hebben geroeid, maar meer dat anderen behoorlijk snel waren! De inhalende boten werkten wel wat deprimerend.

En ook de hoerenbocht was een lastige uitdaging: je stuurt 'm in, dan merk je dat je het met het stuurtje alleen niet redt. Bijsturen met bakboord best dus, maar dan is het eigenlijk te laat. Vervolgens komt er een bocht naar links dus ook daar roeiden we dus niet helemaal strak in. Ondanks waarschuwingen voor de bocht met de mooie naam blijft dat dus een uitdaging. 
Een opkomende boot, onze wijde bocht, geroep langs de kant en een camera die alles vastlegde deden ons vermoeden dat we hier misschien wat strafseconden konden verwachten. Maar gelukkig, blijkbaar hebben we het toch goed opgelost..

HRA2015 2De race voelde best goed, dus ons gevoel was er een van redelijke tevredenheid, zeker omdat we in deze combinatie dit jaar nog niet getraind hadden. Dat iedereen ons inhaalde zorgde voor een verwachte slechte tijd, en snel was het dan ook niet: 36.37.0. De dames van Zeg maar Els die ons in de ochtend voorgingen in de Stormvogel hebben het beter gedaan: 35.04.7.

De Jonge Heeren hebben een tijd neergezet van 31.57.7. En Ajeto deden het in 34.44.6.


Ondanks onze niet geweldige prestatie kijken we toch terug op een mooie dag en wedstrijd. Geweldig weer, beetje fris maar een stralend zonnetje. De 0-meting is gezet: aan het werk voor de volgende wedstrijd!!

Ineke Boerwinkel (ploeg Frankie' s Angels)

 

Foto's van deze wedstrijd vind je hier.

De uitslagen van de Head 2015 vind je hier.

 

Noot van de redactie: overigens vertegenwoordigden Douwe Schuringa en Wim ter Beek Isala in een combinatie-acht, samen met RV Naarden, Daventria en Argo.