Head of the River Amstel 2008

Head of the river 2008

Hoi allemaal

Wij, Stephan,Hans,Erwin,Johan en Kees Jan zijn voornemens om mee te gaan doen aan de Head. We gaan meedoen in het clubveld, dat is het veld dat midden op de dag start. Dan kunnen we ook nog wat zien van de andere wedstrijden. We zijn al tijden aan het trainen in de Pinguin, tot dusverre gaat het erg goed, om extra kracht op te bouwen, proberen we ook elke week te trainen op de ergometer. Omdat de Head een acht kilometerwedstrijd is, zit je zomaar 32 minuten op zo'n apparaat. Dan heb je de kantine, de televisie etc wel helemaal gehad. In de boot roeien spreekt ons allemaal veel meer aan, maar ja, uit ervaring weten we dat 8 km een echt slopende afstand is. We houden jullie op de hoogte van onze ervaringen.

Het wekelijks ergometeren begint te resulteren in steeds snellere tijden, werd er in het begin 2 km geergometerd nu ligt de afstand tussen de 5 en 8 km. De onbetwiste kampioen is johan met 30.24 over 8 km , hans zit daar zo'n 20 seconden vlak achter, zoveel kracht in onze boot dat moet goed gaan.

Zaterdagmorgen 15 maart zijn we naar Amsterdam gegaan, het was mooi weer en zeker niet koud, johan roeide gewoon in zijn t-shirt. De Head is een wedstrijd van twee dagen waarbij de zaterdag staat voor administratie en lekker toerroeien op de Amstel en het hele traject nog even verkennen. Voor onze stuur Anne Wietske tevens de gelegenheid om even te wennen aan de vele nauwe bruggegaten. Zo hebben we zaterdag in een rustig tempo 25 het hele traject 16 km geroeid. De voorspelling voor zondag was slecht en het was slecht weer. Het regende onderweg en de verwachting was nog slechter. Gelukkig stond de botenwagen bij RIC lekker verhard en niet in de giga modderpoelen bij Willem III, dan blijft de boot tenminste schoon. Om 13.10 gingen we het water op en in een rustig haaltje naar de start achter de Hoop. Daar moesten we nog een tijdje wachten, om uiteindelijk rond 14.00 uur te mogen starten. Gelukkig was het op dat moment bijna droog, ook al hadden we dat niet eens echt in de gaten. Johan, onze slag sloeg een rustig tempo 28 voor, de boot na ons roeide een veel hoger tempo maar kwam niet dichterbij. De Berlage Brug kwamen we goed door, door strak sturen en we begonnen uit te lopen op al onze achterliggers. Dat gaf moed dus roeiden we strak maar hard door. De bochten kwamen we allemaal hartstikke goed door, circa 1 meter uit de kant, ook de door velen verguisde hoerenbocht. Toen de eerste kreet van de stuurvrouw, we lopen hard op een boot in. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, tandje bij en we vlogen er overheen, door de hoerenbocht, wij braken niet uit de voorligger wel, weer een boot voorbij. Zo stoven we naar de finisch waarbij de laatste 500 meter naar tempo 31 ging. Het laatste stuk werd hectisch omdat we zo hard gingen en nog op 3 boten in liepen, dus moest er ruimte voor ons worden gemaakt, drie boten weken een stuk uit en maakten zoveel ruimte dat we er net tussen door konden, nog een tandje bij, met verzuurde benen en strakke verhitte koppen werd de laatste energien aangesproken. Zodat we ze net allemaal voor de finisch konden inhalen, dat gaf ons wel even een kick en de stuur een schorre keel.


Iedereen was afgepeigerd maar voldaan, truien en jassen aan en terug met een light haal naar Ric. Wat zou de tijd zijn was onze vraag. Met johan zijn nieuwe (internet)telefoon bleek dat we 8ste waren geworden,
in een nationaal veld van 22 boten. Met een tijd van 30.45 waren we bijna een halve minuut sneller dan afgelopen jaar. Dit smaakt naar meer, wij houden jullie op de hoogte van onze verdere belevenissen

Johan, Hans, Erwin, Stephan Anne Wietske en Kees Jan