Ergometerkampioenschappen 2015

Ergo5Op 8 februari zijn winterse taferelen zoals het ijs in de haven van zaterdagochtend niet te vinden. Het dunne laagje ijs is een dag later als sneeuw voor de zon vertrokken. Binnen brandt de kachel behaaglijk, maar al snel wordt deze op nul gezet en gaan ramen en deuren open voor de broodnodige zuurstof. Langzaam druppelen deelnemers en toeschouwers binnen.

 

Wedstrijdcommissaris Stefan Zwaferink heeft ook dit jaar de voorbereidingen getroffen en houdt een mooie inleiding. De deelnemers mogen hun borst nat maken. De tijdwaarneming is in vertrouwde handen van Frank. Onze huisfotograaf is Ergo2vandaag Marjo. Het deelnemersveld is een gemêleerd gezelschap. Van ons jongste lid en debutant Mitchell tot ervaren rot in het vak: voorzitter Kees Jan. De dames zijn dit jaar goed vertegenwoordigd. De spits wordt afgebeten door Swanet, Cuny en Marjo. Na een vliegende start van Cuny weet Swanet als ervaren roeister revanche te nemen. Uiteindelijk weet Marjo nog knap op een

Ergo3tweede plek te finishen. De tweede heat wordt gestreden door Mitchell, Kees Jan, Peter en René. Kees Jan weet als eerste te finishen, gevolgd door Peter, René en Mitchell. De jonge leeftijd en het lichte gewicht van Mitchell speelt hen parten in het eindklassement. Mitchell wint met een gecorrigeerde tijd van 6:44. 

 

 

 

Ergo4De derde heat is het weer de beurt aan de dames. Lingkan, Marleen en Inge geven alles wat ze hebben. Marleen weet zich goed staande te houden tussen de twee ervaren dames, maar moet toch partij geven aan Lingkan en Inge. De vierde en laatste heat is de beurt aan Stefan, Sebastiaan en Wim. Sebastiaan lijkt geen enkele moeite te hebben met een 500 metertijd onder de 1:30. De tweede helft van de race komt hier toch de man met de hamer. De strijd gaat tussen Wim en Stefan, de eerste plek is al vergeven aan Sebastiaan, dat is duidelijk. Wim blijkt toch wel een echte duursporter en weet een enorm vlakke race te roeien met een mooie 7:10.

Ergo5Na alles nog eens goed doorgerekend te hebben komen de winnaars uit de bus. In totaal zijn er 10 plakken te verdelen. Dit wordt vakkundig en met flair door Stefan verzorgd. Na een vermoeiende maar voldane strijd gaan de deelnemers naar huis. Hun gevolg gaat tevreden mee. Het was weer een mooie zondagmiddag.

 

René Kooij