Ergometerkampioenschappen 2012

Kienologic ergometerkampioenschap 2012 

 

Het is 5 februari 2012, er straalt een blauwe hemel boven de Marshaven en het vriest een graad of 4. De rayonhoofden komen vandaag voor het eerst bijeen. Op het water kan niet geroeid worden: geen beter moment om mee te doen aan het Kienologic ergometerkampioenschap!

 

De kantine is lekker warm en heeft een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte haven. Een stel meeuwen zit doodstil in het witte landschap. Langzaamaan druppelen de deelnemers de kantine binnen. Ellen, een van de nieuwelingen, heeft nog wat plankenkoorts. Behalve deelnemers zijn er ook supporters: Emmy, Evelien, Maatje, Hans en Mike, onze sponsor.

 

Wim, René en Frank bijten het spits af. Een binnentemperatuur van 17 graden blijkt toch wel erg warm als je je zo inspant! Wim komt na de bekende 7 tot 8 minuten als eerste over de finish.

 

Daarna is het de beurt aan ons peloton dames. Olga gooit er als eerste het bijltje erbij neer. Gelukkig is ze dan al over de finish.

 

Als laatste komen Chrys, Dennis en Harjo in actie. Dennis, de kampioen van vorig jaar, blijkt het winnen nog niet te zijn verleerd. Ook dit jaar komt hij weer als eerste over de meet. Zijn tijd: even boven de 7 minuten. Voor alle Isalianen een mooie streeftijd. Jullie weten wat je te doen staat: schaatsen in de kast en morgen op de ergometer om te trainen voor volgend jaar!

 

Na de prijsuitreiking gaan we terug de kou in. De meeuwen zitten nog steeds doodstil op het ijs.