foto01dtt-250pxDe traditionele Isala Dauwtraptocht moest in 2020 helaas overgeslagen worden – Corona - maar gelukkig was er dit jaar de kans om enkele C-vieren weer in te zetten. Vier roeiers per boot, twee boten per keer en twee afvaarten. Om 7.00 uur en om 11.00uur. Dit keer met een dauwtrapontbijt/lunch in het open veld bij de picknicktafel, aan het Zandgat van Gorssel. En op zelf meegenomen klapstoelen. Een totaal van zeventien deelnemers, over twee afvaarten verdeeld. In 2019 waren er 32 bij het Dauwtrapontbijt in het Museumcafe te Wilp, exclusief dertien roeiers vanuit Daventria. In 2018 was het totaal aantal 55, waarvan twintig vanuit Daventria.

De Dauwtraptocht is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditionele Isala toertocht in de vroegte van de dag op het eigen roeiwater, de IJssel. Deze heeft alle kwaliteiten gezamenlijk de betovering van de eigen

roeiomgeving te ondergaan. Een 'Natuurmonument' zonder weerga, zonder hiervoor alle namen te hoeven kennen van de bomen en de vogels. Je moest wel de ooievaars kunnen tellen, meestal heel veel en de 700 jaar oude Nijenbeek ru─źne kunnen herkennen.

Dat Daventria hiervoor ook graag naar ons Dauwtrapontbijt en onze gastspreker in Wilp kwam roeien droeg zeker bij aan de sportieve gezelligheid.

foto02dtt-250pxDe Dauwtraptocht van dit jaar had een sfeer van 'we mogen weer met een kleine groep, eindelijk! We nemen zelf onze spullen mee, houden afstand op de wal, en we gaan weer lekker genieten van onze mooie roeisport'. Als dan het weer ook nog meewerkt ontstaat een winnende combinatie van factoren. Dit doet ons niet meer denken aan het verleden maar maakt ons weer bewust van de sportieve mogelijkheden die er zijn de komende jaren om gezellige toertochten te organiseren. Op ons eigen roeiwater met leden, nieuwe leden en gasten vanuit ons Nieuwe Botenhuis.

Zodra we weer met volledige bemanning en met meer boten de IJssel op kunnen zal de toercommissie een gezamenlijke tocht naar ons strandje bij Wilp organiseren. Mogelijk in de loop van Juli nog, als alles meezit.

Hoort en zeg het voort, we hebben nog veel roeikilometers in te halen.

Pieter Arkesteijn

Toercommissaris