Dauwtraptocht naar De Kribbe – 18 mei 2023

 

Donderdag 18 mei was het weer zover: Isala organiseerde in samenwerking met Daventria de jaarlijkse dauwtraptocht naar De Kribbe. Een mooi gekozen locatie: beide verenigingen roeien even ver, zo’n tien kilometer enkele reis. Ook dit jaar hadden onze organisatoren Pieter, Maatje en Emmy een voortreffelijke tocht in elkaar gezet, en het lijkt erop dat ze zelfs het mooie weer hadden geregeld en het gladde IJsselwater. 

Het strandje in Wilp bij De Kribbe stond onder water, maar de bekende witte stoelen gaven duidelijk aan waar geland moest worden. Er namen 30 roeiers deel vanuit Isala en 30 roeiers vanuit Daventria. De eerste boot van Isala en van Daventria kwamen dit keer nagenoeg gelijktijdig aan, ieder bij zijn ‘eigen’ witte stoel die als baken klaarstond op het strandje.

In het gras stond natuurlijk ook het comité van ontvangst alles in goede banen te leiden. We vervolgden onze tocht met een voetreis door het hoge gras naar De Kribbe alwaar de koffie stond te  wachten en er ruim gelegenheid was veel mensen te spreken.
Contacten met Daventria werden gelegd en onderhouden. Vervolgens was daar het Kribbe-ontbijt en ook dat was weer prima geregeld.  En dat zowel Zutphen als Deventer vooraanstaande Hanzesteden zijn (de Hanze is niet meer maar het positieve effect blijft)  werd uitgebreid uit de doeken gedaan door Harry Webers. Klik hier voor de presentatie “De Hanze, roeien in onrustig water”.

 

Ton Rotteveel